https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mattijs Devos (Lendelede) en Daan Debeuf (Ingelmunster) tegen elkaar: “Vrienden? Het gaat om de punten”

(foto RV)
Redactie KW

Dit weekend staat het burenduel tussen Lendelede en Ingelmunster op het programma. Veel van de spelers en supporters kennen elkaar. Voor Mattijs Devos en Daan Debeuf wordt het een duel tussen vrienden.

“Daan en ik hebben samen in het middelbaar gezeten”, vertelt de 31-jarige centrale middenvelder Mattijs Devos uit Sint-Eloois-Winkel, die ondertussen al acht jaar bij KFC Lendelede speelt. “In tijden zonder corona zagen we elkaar regelmatig. Vooral dan in de periode waarin we samen in een minivoetbalploeg zaten, in de Izegemse competitie. Nu we met die minivoetbalploeg gestopt zijn, zien we elkaar wat minder. Ook mede door de coronapandemie, natuurlijk. Maar nu er een post-coronatijd aankomt, zijn er opnieuw meer mogelijkheden om met elkaar af te spreken.”

“Niet alleen hebben we samen op school gezeten en hebben we samen geminivoetbald, we hebben ook nog samen de kleuren van Lendelede verdedigd. Nu tegenover elkaar staan is dus toch speciaal. Het is sowieso een aantrekkelijk duel doordat het een derby is, maar ook omdat vele spelers en supporters elkaar kennen”, aldus Mattijs.

“Aangezien ik in het middenveld sta, zal er waarschijnlijk geen rechtstreeks duel zijn tussen Daan en mij. We kennen elkaar al langer als speler, dus weten we wel iets meer van elkaar dat ons zou helpen, en het tegelijkertijd moeilijker zou maken in een rechtstreeks duel onder ons.”

“Dit seizoen proberen wij met Lendelede, net zoals de voorbije jaren, te mikken op de top vijf en daarna zien we wel wat er verder nog mogelijk is in de competitie.”

Klasgenootjes

“We zaten zelfs in dezelfde klas, in het Sint-Jozefscollege in Izegem”, specificeert de 31-jarige Daan Debeuf uit Ingelmunster, die als centrale verdediger of verdedigende middenvelder speelt, sinds de heropstart van de ploeg in Ingelmunster, drie jaar geleden. “Actief spreken we niet superveel meer af, maar door de vele gemeenschappelijke vrienden die we hebben, komen we elkaar nog geregeld tegen.”

“Natuurlijk is het leuk om tegen vrienden te spelen, maar echt meer betekent het daarom niet. Het belangrijkste zijn natuurlijk de drie punten. Ik heb bij KFC Lendelede gespeeld in het seizoen 2012-2013. Enkel Mattijs is een speler die er toen ook al bij was. Ik ken wel nog enkele mensen uit de entourage, zoals Davy Pattijn, die destijds hulptrainer was.”

“Ik verwacht in ieder geval een mooi duel tussen twee ploegen die willen voetballen. Net zoals afgelopen weekend, zal het opnieuw een zware tegenstander zijn. We zullen er wel alles aan doen om de drie punten mee te nemen naar Ingelmunster.”

“Het kan altijd helpen om de kwaliteiten van een tegenstrever te kennen in eventueel rechtstreekse duels tussen ons. Voetbal is natuurlijk geen exacte wetenschap en Mattijs kan ook onvoorspelbaar uit de hoek komen. Maar zoals eerder gezegd: de drie punten zijn het belangrijkste. We willen graag meedraaien bovenaan en onze ambitie is om in de top vijf te eindigen. Veel ploegen zijn versterkt en komen met de nodige ambitie aan de start van het seizoen. Gelukkig is momenteel iedereen fit en kunnen we dus op de voltallige kern rekenen”, besluit Daan.

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.