Matthias Demeyere (NS Heule, 4C): “Geen nieuwe misstap meer”

Matthias Demeyere. © VDB VDB
Redactie KW

NS Heule kon niet winnen van FC Marke en mocht zich nog gelukkig achten dat Jonah Vercaemst in de slotminuut een fel aangevochten strafschop kon verzilveren.

“De jongste weken zijn we niet goed bezig”, weet kapitein Matthias Demeyere. “Dit seizoen schoten we nochtans uitstekend uit de startblokken. Maar sinds de nederlagen op eigen veld tegen Dottenijs en op Bellegem verloren we de pedalen. In de wedstrijden tegen Mandel United en Marke, waarin we niet verder kwamen dan een gelijkspel, hebben we belangrijke punten verspeeld. Hopelijk spelen die ons geen parten bij de eindafrekening. Zondag moeten we Wervik in de ogen kijken. Een nieuwe misstap kunnen we ons niet meer veroorloven.”

“In vergelijking met twee jaar geleden is de reeks sterker geworden”, zegt de doelman nog. “De ploegen zijn meer aan elkaar gewaagd. Je moet telkens 100 procent zijn, anders word je erop gelegd. Momenteel zijn er geen zekerheden meer. Bellegem, Jong Vijve en Wevelgem hebben zich wat afgescheiden. Voor de rest zit alles op een zakdoek dicht bij elkaar. Aan kwaliteit is er bij ons nochtans geen gebrek. Omdat we over een brede kern beschikken, is de concurrentie ook toegenomen. Ondanks onze mindere periode heb ik er een goed oog in dat het in orde komt.” (Fonzie)

NS Heule 1-1 FC Marke

Heule: Demeyere, Masselus, Vanneste, Verschoore (78′ Pattyn), Vercaemst, Depickere, Vanhauwaert, Soens (72′ Kesteloot), Dekens, Verstraete, Lavaert (72′ Keita).

Doelpunten: 56′ Keersebilck 0-1, 90′ Vercaemst 1-1 (pen.).

Zondag 8 oktober om 15 uur: Eendr. Wervik B – NS Heule.