Matthias Cottenier speelt komend seizoen voor FC Eendracht Kuurne

© VDB
© VDB
Redactie KW

Goalgetter Matthias Cottenier speelt komend seizoen voor vierdeprovincialer FC Eendracht Kuurne. De tweevoudige winnaar van de Zilveren Voetbal is bij tweedeprovincialer SK Geluwe bezig aan zijn derde seizoen. “Het wordt de eerste keer dat ik in vierde provinciale zal spelen”, blikt Matthias (33) vooruit.

“Ik woon in Kuurne, op amper één minuut van het terrein. In mei is de aanleg van een kunstgrasveld voorzien en dat sprak me aan. Bijkomend ook de keuze van de club om vanaf volgend seizoen de thuiswedstrijden op zaterdagavond te spelen. Dat is mooi meegenomen. Door familiale omstandigheden zal ik ook minder kunnen gaan trainen. Nadat het gerucht circuleerde dat ik naar Kuurne zou gaan, namen er nog redelijk veel ploegen contact op.”

“Er is ambitie bij FC Eendracht Kuurne. Ze willen volgend seizoen de eindronde halen en dat sprak me wel aan. Stephen Malfait (nu bij RC Bissegem) gaat ook naar Kuurne. Hij is één van mijn beste vrienden en dat speelde ook mee in mijn beslissing.”

Hele aanpassing

Het zal hoe dan ook een hele aanpassing zijn in vierde provinciale. “Eerlijk gezegd, het was niet mijn bedoeling om zo diep te zakken maar het is gewoon omwille van een aantal praktische zaken”, geeft Matthias aan. “Het wordt wennen aan het niveau. Er hebben me daarvoor al veel gewaarschuwd. We zien wel. En valt het tegen, dan kan ik na een jaar nog altijd een stap hogerop zetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.