Matthias Cottenier (Neerhof Kortrijk): “Hopelijk zijn we nu vertrokken”

Matthias Cottenier: "We kwamen nooit echt in de problemen." (Foto KDS)
Redactie KW

Eersteklasser Traiteur Neerhof Kortrijk pakte in de thuiswedstrijd tegen Hard Labeur Nazareth een broodnodige 4-3-overwinning. Na het debacle op rode lantaarn Elsegem van een week eerder kwam de driepunter op een ideaal moment. Kortrijk springt over Nederename naar de veilige tiende plaats.

“We moesten absoluut winnen na onze wanprestatie op de vorige speeldag”, legt Matthias Cottenier uit. “In tegenstelling tot de match op Elsegem kwamen we dit keer wel gemotiveerd en gedreven aan de aftrap. Met resultaat, want we kwamen nooit echt in de problemen en wonnen verdiend. Beide ploegen begonnen afwachtend en schuwden de risico’s. Behalve een opstootje, waarbij een tegenstander natrapte, viel er in de openingsfase weinig te beleven. Helaas volgde geen logische rode kaart, want anders was het een pak gemakkelijker geworden. In de tweede periode kwamen we op voorsprong. We hoopten dat Nazareth bij die stand zou beginnen drukken, maar ze bleven defensief denken, waardoor het 1-0 bleef tot aan de rust.”

Die kleine bonus bleek in het vervolg van de partij cruciaal. Kortrijk domineerde, maar beleefde nog een spannend slot. “Direct na de kantwissel werd het 1-1 in plaats van 2-0. Een zuivere strafschop werd ons onthouden en voor protest kreeg Hard Labeur een vierde corner. De cornerbal werd omgezet, maar ook wij verzamelden vier corners, waardoor we de laatste periode met een nipte voorsprong ingingen. Daarin voetbalden we steeds beter, waardoor we 4-1 uitliepen. De driepunter leek binnen, zeker toen Nazareth de lat trof. Maar omdat we nerveuzer begonnen te spelen, kon de tegenstander in het slot nog milderen tot 4-3. In gevaar kwamen we niet meer. Hopelijk zijn we met deze zege eindelijk vertrokken.”

Vandaag, vrijdag, volgt alvast de lastige verplaatsing naar MVC Synergie Merelbeke, dat gedeeld tweede staat. (FMW)

Vrijdag 8 december om 22 uur: MVC Synergie Merelbeke – Traiteur Neerhof Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier