https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Matig KV Oostende bekert verder na zuinige zege tegen taai Mandel United

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

In de 1/16de finale van de Croky Cup haalde KV Oostende het met 0-2-cijfers op het veld van tweede amateurklasser KFC Mandel United.

Mandel United kon rekenen op een vol huis voor het bekertreffen met KV Oostende. Bij de thuisploeg koos coach Kurt Berton voor een opstelling zonder echte spits. Daardoor kwam Henri Van Marcke in de ploeg en begon Kristof Verspeeten op de bank.

Bij de bezoekers opteerde coach Kare Ingebrigtsen ervoor om te roteren. De Noor bracht een experimenteel elftal aan de aftrap zonder vaste waarden als William Dutoit, Kevin Vandendriessche en Ari Skulason. Jongens als Indy Boonen, Logan Ndenbe en Nicolas Rajsel – vorig seizoen nog op uitleenbasis bij KSV Roeselare – kregen daardoor van bij de aftrap hun kans.

De ruim 2.000 toeschouwers in de gloednieuwe Skyline Arena zagen een gesloten openingsfase, waarin de thuisploeg KVO met een vijfmansdefensie opving. Toch incasseerde Mandel al na amper 9 minuten de zo gevreesde vroege tegengoal. Mulliez maakte een onnodige, domme overtreding in de hoek van de zestien op Jonckheere. Rajsel nam het geschenk dankbaar in ontvangst: 0-1 en het plannetje van de thuisploeg meteen in duigen.

Te veel onzuiverheden bij de thuisploeg

De kustjongens hadden duidelijk de opdracht gekregen om met hoge pressie de thuisploeg onder druk te zetten. Mandel probeerde bij vlagen wel te combineren, maar het stokte telkens net voor de bezoekende zestien. Aan de overzijde miste Jonckheere een opgelegde kans op de verdubbeling. Zijn kopbalpoging van een paar minuten later was beter, maar Laleman zweefde het leer uit zijn benedenhoek.

Matig KV Oostende bekert verder na zuinige zege tegen taai Mandel United
© BELGA

Op het halfuur dan toch een eerste keer de thuisploeg. Tamsin probeerde het met een verre lobbal, maar Ondoa zag het leer tot zijn grote opluchting op het dak van zijn doel vliegen. Het gaf Mandel nieuwe moed, want in de daaropvolgende minuten noteerden we twee doelpogingen van Pyck. In het slotkwartier van de eerste helft kregen we vooral veel middenveldspel en strijd te zien. Op de laatste grote kans was het wachten tot de absolute slotminuut. Van Marcke probeerde het vanop afstand, maar zijn poging vloog net naast.

Mandel was uit de kleedkamer gekomen met de intentie een vroege gelijkmaker te netten. Van Marcke was binnen gebleven en dus schakelde Berton over op een systeem met vier verdedigers en met de ingevallen Verspeeten in de spits. Het leverde zowaar wat druk op met kansjes voor Debouver en Verspeeten. Die laatste kreeg even later de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangeboden door Clyncke, maar de spits trapte onbegrijpelijk naast de bal.

Bijzonder matig KVO na de pauze

Op het uur nog eens Oostende, dat in de tweede helft bijzonder matig acteerde: Rajsel probeerde het vanop afstand, Laleman kwam goed weg en zag de bal via zijn lichaam over het doel stuiteren. De 0-1 bleef een krappe marge voor KVO, dat halfweg de tweede helft toch weer iets nadrukkelijker op zoek ging naar de verdubbeling. Echte kansen creëerde de kustploeg echter niet, waardoor het uitkijken bleef aan de overzijde. Zo kwamen Verspeeten (op voorzet van Beyens) en Mulliez (op hoekschop) twee keer dicht bij de 1-1.

Matig KV Oostende bekert verder na zuinige zege tegen taai Mandel United
© BELGA

Met de inbreng van Vanhaecke gooide Berton nog zijn laatste troefkaart op tafel. Het slotoffensief van Mandel leverde drie minuten voor tijd een doelpunt op van Verspeeten, maar hij werd – al dan niet terecht – afgevlagd. Aan de overzijde sloeg KVO zonder genade toe: invaller Sakala kreeg in de kluts het leer voor de voeten en twijfelde niet: 0-2 en match gespeeld.

KV Oostende mag zo naar de 1/8ste finales van de Croky Cup, maar had het zeker niet makkelijk met een taai Mandel United, dat zich met opgeheven hoofd op de competitie mag concentreren.

KFC Mandel United – KV Oostende 0-2.

Doelpunten: 9′ Rajsel 0-1 (pen.), 90′ Sakala 0-2

KFC Mandel United: Laleman, Mulliez, Bailly, Lorthiois, Debouver, Van Marcke (46′ Verspeeten), Raes, Pyck (63′ Dhondt), Beyens (84′ Vanhaecke), Tamsin, Clyncke.

KV Oostende: Ondoa, Capon, Milovic, Faes, Ndenbe, Sané (61′ Vandendriessche), Jonckheere, Boonen, Rajsel (78′ Vargas), D’Haese (74′ Sakala), Gurui.

Gele kaarten: 38′ Debouver, 45′ Sané, 66′ Boonen, 75′ Faes, 82′ Raes, 88′ Verspeeten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.