Matig KV Kortrijk wint derby tegen Cercle Brugge

BELGA PHOTO KURT DESPLENTER © BELGA

Lange tijd leek het ernaar uit te zien dat Cercle voor het eerst sinds half december vorig jaar nog eens zou kunnen winnen, maar Felipe Avenatti loodste KV Kortrijk in de slotfase met twee goals nog naar een 2-1-zege.

De bezoekers uit Brugge namen meteen de match in handen en zorgden voor de meeste dreiging. Dat leverde al snel een voorsprong op, toen Benjamin Delacourt ongehinderd de bal tegen de touwen mocht koppen. Kortrijk reageerde vrijwel meteen. Kristof D’Haene zette perfect voor, maar Imoh Ezekiel kopte slecht en Cercle-doelman Paul Nardi kon ontzetten.

Het sein voor enkele betere minuten van de thuisploeg, die vooral vanop de linkerflank dreigden. Avenatti trapte eerst onbesuisd over, daarna kon Nardi zijn kopbal op de lijn redden. Maar het bleef daarbij voor de thuisploeg, dat uiteindelijk in die eerste helft gedomineerd werd door Cercle Brugge. De Kortrijkzanen mochten zich gelukkig prijzen dat de bezoekers niet efficiënt waren, of het stond aan de rust al voor een onmogelijke opdracht. Tormin trapte onbegrijpelijk naast en Bruzzese had in het slot van de eerste helft nog een knappe parade in huis op een schift van Irvin Cardona, die de geblesseerde Kylian Hazard was komen vervangen.

Dezelfde 22 bij het begin van de tweede helft, hetzelfde spelbeeld ook als voor de pauze. Cercle Brugge trok meteen naar voren en zorgde via de erg bedrijvige Irvin Cardona voor dreiging. De kentering zou op het uur komen, toen Yves Vanderhaeghe Teddy Chevalier in de strijd gooide. Hij zorgde meteen voor gevaar. Eerst vergaten de KVK-aanvallers op een prima voorzet van hem in te lopen, daarna kon Avenatti net niet besluiten.

Met de inbreng van Chevalier kwam er wat schwung in de partij. Erg veel doelgevaar leverde het niet op, de bezoekers raakten stilaan wel vermoeid en konden de ruimtes nog amper belopen. Tien minuten voor tijd stelde KVK dan toch gelijk. Wéér een prima voorzet van Chevalier en dit keer kon Avenatti wel besluiten: 1-1.

Het venijn zat voor Cercle helemaal in de staart van de match toen Avenatti in de 89ste minuut nog de winning goal voorbij Nardi kopte. Een te hard verdict voor Cercle, Kortrijk springt door deze zege naar de achtste plaats in het klassement.