Mathieu Dosquet over de degradatiestrijd van Zwevegem: “We missen echte strijders”

Mathieu Dosquet: "We blijven zoeken naar oplossingen." (foto GJZ)
Redactie KW

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg verkeert Zwevegem Sport opnieuw in een diepe sportieve crisis. En dat terwijl het schip een kleine maand geleden nog in de veilige haven leek. Hoe is het zover kunnen komen en wat doe je eraan? Sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet licht toe.

1. Jullie seizoen is er eentje van wisselvalligheid. Wat mankeert er om die te bannen?

“Laat ons wel duidelijk zeggen dat er voldoende kwaliteit aanwezig is om probleemloos in tweede provinciale te blijven. Maar we misten onze start en het is daarna nooit meer echt goed gekomen. Er mag dan wel genoeg individueel talent voorhanden zijn, ik denk dat we vooral echte strijders missen. Spelers die het voortouw nemen als het slecht gaat, hebben we niet echt lopen. Terwijl heel wat ploegen op ons niveau dat net wel hebben.”

2. Hoe los je de huidige malaise op?

“We zoeken ons suf naar oplossingen, maar de enige oplossing lijkt mij gewoon te vechten. Elke wedstrijd de ploeg opladen zal een heuse uitdaging worden na de huidige slechte reeks, maar enkel door een goeie wedstrijdmentaliteit kunnen we eruit geraken.”

3. Enkele weken geleden leken jullie nochtans goed op weg?

“Klopt, want we wonnen zowel in Zonnebeke als thuis tegen leider Rumbeke. Zijn we daarna misschien gaan denken dat het moeilijkste voorbij was? Ik weet het niet. Feit is dat we in drie wedstrijden dertien doelpunten slikten. We tellen nu begin maart 29 punten en in haast elke reeks sta je met dat puntenaantal redelijk comfortabel, maar de realiteit in 2B leert dat werkelijk alles mogelijk is.”

4. Voor jullie nieuwe bestuur is dit seizoen een eerste echte ontgoocheling na een relatief bevredigend debuutjaar?

“Niet vergeten dat we ons ook vorig seizoen maar op twee speeldagen van het einde mathematische zekerheid omtrent het behoud verschaften. Maar het klopt wel dat we het seizoen beter begonnen en op die goeie start hebben we lange tijd kunnen teren. Echt sportieve hoogdagen hebben we onze supporters nog niet kunnen aanbieden, maar we spelen het spel correct. Het budget dat we voorhanden hebben staat niet toe zotte dingen te doen.”

5. Degradatie naar derde is niet onmogelijk. Hoe zou de club daarmee omgaan?

“Het zou een kleine ramp betekenen omdat er toch een nieuw enthousiasme is naast het veld. Als ik zie dat er voor de derby tegen Heestert (2-5 verlies, red.) een 750-tal toeschouwers waren na een geslaagd event voor aanvang van de partij, stemt me dat tevreden. Een degradatie zou betekenen dat al het werk buiten de lijnen voor niets is geweest. Maar we mogen niet doemdenken en gewoon drie ploegen achter ons houden.” (MCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.