Mathias Velghe (35) hangt overwacht schoenen aan de haak bij Winkel Sp.: “Moeilijke beslissing, ik heb er wakker van gelegen”

Mathias Velghe zla voortaan enkel nog naast het veld in het Terschuerenpark te bewonderen zijn.©Vuylsteke Dirk / VDB VDB
Mathias Velghe zla voortaan enkel nog naast het veld in het Terschuerenpark te bewonderen zijn.©Vuylsteke Dirk / VDB VDB
Wouter Vander Stricht

Het bericht dat Mathias Velghe stopt met voetballen bij Winkel Sport sloeg in als een bommetje in deze sportluwe tijden in het amateurvoetbal. “Ik had nog een contract getekend voor volgend seizoen, maar het is beter dat ik eerlijk ben met mezelf, mijn gezin, de club en de supporters. Fysiek waren er de kwaaltjes en nu ik een hele periode thuis zat, weet ik niet of ik me nog zou kunnen opladen.”

Mathias Velghe, die in september 36 jaar wordt, wilde het spel eerlijk spelen. “In december had ik nog bij getekend, maar toen dacht ik ook nog dat de competitie later op het seizoen zou hervatten. Dan zou dat toch anders geweest zijn. Nu liggen we al zo lang stil. Ik moet nu niet meer om de haverklap naar de osteopaat, wat door mijn scheef bekken vroeger tweewekelijks het geval was. Mijn echtgenote ( Lisa Theuninck, red.) heeft een drukke job als directrice in de gemeenschool in Moorslede. Ik kon nu al eens vaker bijspringen en de kinderen kan ik nu eens naar training brengen. Ella (11) volleybalt bij Dynamivo Moorslede-Dadizele en Kamiel voetbalt bij de U9 van SV Moorslede.”

“In mijn laatste match heb ik nog een mooi doelpunt kunnen maken”

Mathias Velghe heeft er een mooie carrière op zitten. De Lauwenaar, die ondertussen in Moorslede goed thuis is, startte bij White Star met shotten. Toen hij 12 jaar was kwam KV Kortrijk er hem halen en daar stootte hij ook door tot het eerste elftal. “De club was toen naar derde klasse gezakt, maar van Manu Ferrera kregen de jonge gasten hun kans en zo speelden we ook kampioen en promoveerden we naar tweede. Ik bleef er in totaal drie jaar bij het eerste elftal en speelde daarna een seizoen bij KSV Roeselare. Ik was nog jong, speelde er enkele matchen, maar vertrok er al na een jaar. Wim De Coninck arriveerde immers met een rist nieuwe spelers in zijn zog. Ik trok vervolgens naar KMSK Deinze, waar ik ook vier mooie seizoenen had. De eerste twee in tweede klasse, ik scoorde toen twee seizoenen op rij ook zeven keer. Na vier seizoenen in Deinze, kwam Winkel Sport op mijn pad.”

Fantastisch parcours met Winkel Sport

In totaal speelde hij tien jaar in het Terschuerenpark. “Wat moet ik zeggen. Een fantastische club. Familiaal en altijd correct. Het is ook ongelofelijk tot welk niveau we zijn opgeklommen. Daarom ook dat ik eerlijk wilde zijn met de club. Ik was iemand die er altijd de volle 100 procent voor ging en als ik dat niet kan, dan hou ik het liever voor bekeken. Een moeilijke beslissing, ik heb er zelfs letterlijk wakker van gelegen. Maar het wordt nu tijd voor een wat ander leven, waarbij niet ieder weekend helemaal in het teken staat van voetbal. Maar ik zal uiteraard wel nog eens komen supporteren.”

Mathias Velghe moet nu op een ietwat vreemde manier afscheid nemen, maar kan zich tot troosten met de gedachte dat hij in zijn laatste match voor zijn team gescoord heeft. Een mooie goals overigens. “We speelden maar twee matchen dit seizoen, maar in de thuismatch tegen La Louvière kon ik een corner op de slof nemen. Leuk om toch nog gescoord te hebben in de laatste minuten. Ik denk overigens dat we het team dat we hadden ook een aardig seizoen zouden gedraaid hebben. Maar volgend seizoen wordt er dus eentje zonder mij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier