Martinez voor Wales: “Een goede test voor onze minder ervaren spelers”

Bondscoach Roberto Martinez tijdens de training op maandag 15 november: “De match op Wales is een kwalificatieduel en die zijn belangrijk voor ons.” © BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Met het WK-ticket al in de achterzak, is de laatste kwalificatiewedstrijd op Wales eentje voor de statistieken. Al wil bondscoach Martinez zijn ongeslagen streak van 27 kwalificatiewedstrijden wel in stand houden.

Wat een weelde. Daar waar we bij vroegere generaties Duivels vaak spraken over ‘mathematisch kan het nog’ heeft deze lichting Duivels zelfs een wedstrijd op overschot. Het ideale moment natuurlijk om wat jong bloed in het veld te brengen. Vijf namen vallen sowieso af: kapitein Eden Hazard, Courtois, Mignolet, Praet en Denayer maakten de trip naar Cardiff niet mee.

Geen veredelde oefenwedstrijd

“Sowieso ging Eden niet meereizen naar Wales”, verduidelijkte de bondscoach. “Het was belangrijk dat we ons kwalificeerden en dat Eden speelminuten kon meepikken.” Van een veredelde oefenwedstrijd wil de bondcoach zeker niet spreken. “Het is een kwalificatieduel en die zijn belangrijk voor ons.”

“We hebben op dit moment 25 zeges in 27 wedstrijden, die lijn willen we doortrekken. Andere spelers met minder ervaring zullen hun kans krijgen.” De kans is groot dat Charles De Ketelaere aan de aftrap zal verschijnen. Tegen Estland moest hij genoegen nemen met een kleine tien minuten.

Vanzeir debuteert

De bondscoach gaf wel al wat informatie over morgen. Wegens het uitvallen van Courtois en Mignolet, verschijnt Koen Casteels tussen de palen. “Hij doet het goed bij Wolfsburg en krijgt nu zijn kans. Tijdens de volgende interlandbreak in maart zal hij opnieuw spelen en zal ook Mignolet een cap krijgen.”

Debutant Vanzeir mag ook op minuten rekenen. “Ik vind hem indrukwekkend, een van de beste spelers in de Belgische competitie. Hij zal morgen minuten krijgen, dat heeft hij verdiend.”

Moeilijke en stevige tegenstander

Wales moet wel nog vol aan de bak om het barrageticket te veroveren, een punt volstaat. Martinez verwacht zich dan ook aan een zeer gemotiveerde tegenstander: “Wales is een moeilijke en stevige tegenstander die je moeilijk uit verband kan spelen. Ze spelen bovendien voor een vol huis. Dit wordt een goede test voor onze jongens, zeker voor de minder ervaren spelers.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.