Martinez na gelijkspel tegen Wales: “Tevreden met de nieuwkomers”

Coach Roberto Martinez en assistentcoach Thierry Henry. © DIRK WAEM BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Bondscoach Roberto Martinez is erin geslaagd om zijn ongeslagen kwalificatiereeks verder te zetten. Een gelijkspel op Wales betekent dat Martinez voor het derde opeenvolgende kwalificatietornooi niet verloren heeft. Best wel indrukwekkende cijfers, al was het spelbeeld op Wales dat hoegenaamd niet.

Roberto Martinez bleef echter zijn positieve zelve: “Ik ben best tevreden, zowel met het samenspel als met de wijze waarop we het doelpunt creëerden. Wales verloor al 3,5 jaar niet meer in eigen huis en dat heeft zijn redenen. We toonden heel wat karakter al waren we niet altijd goed op elkaar afgestemd, de laatste pass ontbrak wat.”

De Bruyne legt publiek stil

Kapitein Kevin De Bruyne bezorgde de Duivels al vroeg de openingstreffer. “We speelden een redelijk goede wedstrijd met heel veel nieuwe jongens die voor het eerst samenspelen. Hier en daar maken we wat fouten maar zeker onze eerste helft was vrij goed.”

De Bruyne werd geregeld op de korrel genomen door het fanatieke Welshe publiek tot hij ze even stil kreeg met zijn treffer. “Dat hoort erbij. Ik word uitgefloten, heb vervolgens gescoord en liep naar de supporters toe. Zoiets is plezant, dat is voetbal.”

Kevin De Bruyne kreeg de Welshe supporters stil na een goed gemikte goal.
Kevin De Bruyne kreeg de Welshe supporters stil na een goed gemikte goal. © DIRK WAEM BELGA

Na een lastige periode deed King Kev bij onze nationale ploeg het nodige ritme op om nu weer op volle sterkte aan te treden bij Manchester City. “We kunnen terugblikken op een goede campagne. We zijn eerste geworden, natuurlijk wil je alle matchen winnen maar het was belangrijk om een aantal nieuwe jongens minuten te geven.”

Debuut voor Theate

Debutant Theate was vooral fier: “Het is een groot moment voor mij en mijn familie. Spijtig van het doelpunt maar voor de rest enkel maar goede herinneringen. Ik hoop erbij te zijn op het WK, ik zal er alles aan doen. Ik heb het gevoel dit niveau aan te kunnen.”

De bondscoach haalde ook nog eens de debutanten aan: “Theate, Vanzeir, de eerste basisplaats voor Charles De Ketelaere. Dat zijn heel wat positieve punten, net zoals onze uitstekende kapitein De Bruyne. We speelden als een team en ik moet mijn spelers krediet geven voor hun werk op het trainingsveld.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.