Martinez is er nog niet uit voor EK-selectie: “Ik wou graag nog wat meer antwoorden”

© belga
Redactie KW

Roberto Martinez had het op voorhand over de belangrijkste interlandperiode van het jaar. De bondscoach wou immers uit de laatste kwalificatiewedstrijden zo veel mogelijk informatie halen voor zijn definitieve EK-selectie van volgend jaar.

Daarvoor heeft hij immers enkel nog een oefenkamp in maart, tegen een nog te bepalen tegenstander – waarbij het niet-aflatende vraagstuk is of dat nu al dan niet een topland moet zijn. Nadien is het al begin juni en moet de bondscoach een voorselectie klaar hebben. “Ik wou graag nog wat meer antwoorden uit deze campagne gehaald hebben”, gaf de bondscoach dinsdag toe. “Ik wou het vandaag dan ook graag wat moeilijker maken voor onze spelers, maar iedereen doorstond de test. Ze gaven allemaal aan klaar te zijn voor een rol bij de nationale ploeg. Daar moet je natuurlijk blij mee zijn, het toont de kracht en de sterkte van deze groep aan, maar het maakt het niet makkelijker voor de uiteindelijke selectie van 23.”

De bondscoach gaf eerder al aan tevreden te zijn met de progressie die de groep gemaakt heeft sinds het WK. “Het is een fantastisch jaar geweest, ook al was er geen groot toernooi. Het was erg veeleisend, we verloren vaak spelers met blessures. Het toont aan dat er een goede mentaliteit is, we speelden echt als een groep en die vooruitgang hebben we dit jaar gemaakt.”

Tegen Cyprus moesten de Duivels hun beste voetbal niet bovenhalen om met stevige cijfers te winnen. Bovendien had Martinez in vergelijking met de wedstrijd in Rusland liefst zeven nieuwe spelers aan de aftrap gebracht. “In die eerste tien minuten moesten we wennen, al is dat normaal met zo veel nieuwe spelers. Vervolgens kwamen we snel in het goede ritme en zo werd het vlot 6-1, al mag je zo’n score niet als vanzelfsprekend beschouwen. We zijn een echt team, en dat laat je toe meerdere opties te gebruiken. Vandaag wil ik graag die uitstekende mentaliteit benadrukken.”

Martinez is er nog niet uit voor EK-selectie:
© BELGA

Yannick Carrasco verscheen nog eens aan de aftrap en leverde een stevige prestatie af. “Yannick heeft een moeilijk jaar gehad, door die transferzorgen. Sinds het WK was het moeilijk voor hem, maar ik wist dat hij klaar was om te spelen. Je wil ook spelers die er altijd klaar voor zijn, wat er ook gebeurd is bij de club. Ik vond hem erg sterk in deze campagne.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten