Marc Wilmots verwelkomt Nainggolan, Origi en Benteke op training

De Rode Duivels op training. © BELGA
Redactie KW

De Rode Duivels zijn vrijdagvoormiddag begonnen aan hun tweede training op hun ministage in Knokke.

Voor zo’n duizend toeschouwers tekenden dertien internationals present op de terreinen van tweedeprovincialer KFC Heist. Dat waren de tien Duivels die ook donderdag aanwezig waren (Courtois, Gillet, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Dembélé, De Bruyne, Mertens, Hazard en Lukaku) en drie nieuwkomers Radja Nainggolan, Divock Origi en Christian Benteke.

‘Ninja’ Nainggolan was donderdag nog in het hotel achtergebleven en werkte individueel omdat hij wat last had van de kuit, Origi en Benteke zijn sinds gisterenavond opnieuw in het land. Zij vielen woensdag nog in bij Liverpool tijdens de Europa League-finale in het Zwitserse Bazel, Wilmots wilde het duo er zo snel mogelijk bij en liet hen een dag vroeger overvliegen. De andere Duivels – die nog clubverplichtingen hebben – sluiten later aan.

De training van vrijdag, die zo’n twee uurtjes moet duren, staat voor een groot deel in het teken van blessurepreventie. Zaterdag (10u) trainen de Duivels nog een laatste keer in Heist, zondag reizen ze af naar Zwitserland. Daar volgen vanaf maandag drie fysiek zware trainingen, op zaterdag 28 mei oefenen ze tegen Zwitserland. Na de buitenlandse stage verblijft de selectie in Genk en zijn er twee oefeninterlands in het Koning Boudewijnstadion gepland, tegen Finland (01/06) en Noorwegen (05/06). Op dinsdag 7 juni reizen de Belgen af naar Bordeaux. Hun eerste EK-match is de clash tegen de Italianen, op 13 juni in Lyon.

(Belga)