Roger Vanden Stock bood op 21 februari zijn ontslag aan als voorzitter van de Pro League. In juni 2017 had hij zijn mandaat nog verlengd voor twee seizoenen, maar toch aanvaardden de bestuursleden zijn ontslag. De voormalige preses van RSC Anderlecht zat bijna drie jaar op de voorzittersstoel, nadat hij in april 2015 de onafhankelijke Michel Dupont had opgevolgd.

In maart gaf Vanden Stock bij Anderlecht de scepter door aan nieuwe eigenaar Marc Coucke, die eerder aan het roer stond van KV Oostende. Nu treedt de huidige voorzitter van paars-wit ook bij de Pro League in de voetsporen van Vanden Stock.

De overwinning van Coucke betekent ook goed nieuws voor Standard en zijn voorzitter Bruno Venanzi. Die laatste neemt immers zo goed als zeker de plaats in van Herman Van Holsbeeck in de Raad van Bestuur van de Pro League. Voor het postje van de ex-manager van Anderlecht kwamen met Coucke en Venanzi slechts twee kandidaten in aanmerking. Coucke zal zich nu hij verkozen is tot voorzitter terugtrekken voor de positie.

(Belga)

Competitiehervorming wordt prioriteit

Met 81 procent van de stemmen voor, 12 procent tegen en 7 procent onthoudingen haalde Coucke de tweederdemeerderheid probleemloos bij de eerste stemronde. "Ik ben heel tevreden, maar ook wat verrast. Ik sta toch symbool voor de grootste club van het land, maar kreeg ook de meerderheid van de kleine clubs achter me. Misschien speelt het in mijn voordeel dat ik zelf nog voorzitter was van een kleine club", reageerde Coucke, die de enige kandidaat was om Roger Vanden Stock op te volgen. In een korte beleidsverklaring van 15 minuten, samengevat op een piepklein opgevouwen kladje, trok hij de laatste twijfelaars over de streep.

Zijn voornaamste prioriteit als voorzitter wordt de competitiehervorming. Het huidige tv-contract loopt af in 2020, om de nieuwe onderhandelingen met de rechtenhouders in optimale omstandigheden te kunnen starten, moet er duidelijkheid zijn over het format. "Voor het einde van het kalenderjaar had ik daar graag meer duidelijkheid over gehad. Er zal een werkgroep opgericht worden om een formule uit te zoeken die door zoveel mogelijk clubs gedragen wordt", zei Coucke. De werkgroep zal "zo snel mogelijk" opgericht worden.

Roger Vanden Stock bood op 21 februari zijn ontslag aan als voorzitter van de Pro League. In juni 2017 had hij zijn mandaat nog verlengd voor twee seizoenen, maar toch aanvaardden de bestuursleden zijn ontslag. De voormalige preses van RSC Anderlecht zat bijna drie jaar op de voorzittersstoel, nadat hij in april 2015 de onafhankelijke Michel Dupont had opgevolgd.In maart gaf Vanden Stock bij Anderlecht de scepter door aan nieuwe eigenaar Marc Coucke, die eerder aan het roer stond van KV Oostende. Nu treedt de huidige voorzitter van paars-wit ook bij de Pro League in de voetsporen van Vanden Stock. De overwinning van Coucke betekent ook goed nieuws voor Standard en zijn voorzitter Bruno Venanzi. Die laatste neemt immers zo goed als zeker de plaats in van Herman Van Holsbeeck in de Raad van Bestuur van de Pro League. Voor het postje van de ex-manager van Anderlecht kwamen met Coucke en Venanzi slechts twee kandidaten in aanmerking. Coucke zal zich nu hij verkozen is tot voorzitter terugtrekken voor de positie.(Belga)