Manolito Vandekerkhove nieuwe coach Beveren-Leie

Manolito Vandekerkhove. © Foto HDV
Christof Decraene

Manolito Vandekerkhove was de assistent-trainer van Maarten Deschuymere, de coach die Beveren-Leie in drie seizoenen naar tweede provinciale bracht en daar vorig seizoen ook het behoud afdwong. Ondanks het gelijkspel vorig weekend tegen Geluwe en de prima teamprestatie werd de samenwerking met Deschuymere toch opgezet. “Ik ben ontgoocheld, maar niet zo verrast”, aldus Deschuymere. “Als je onderin staat, weet je dat dit kan gebeuren. Ik vind alleen het tijdstip ongelegen net voor een belangrijke match tegen rode lantaarn Beselare.”

Volgens voorzitter Claude Bamelis zat het team in een negatieve spiraal en dat heeft de doorslag gegeven. “Er waren enerzijds de povere resultaten en de vele tegengoals en anderzijds werd het team ook wekelijks door elkaar gehaald. En met de belangrijke confrontatie tegen Beselare komende zondag wilden we met een trainerswissel het vuur weer wat aanwakkeren.”

Manolito Vandekerkhove zetelde als assistent nog in het bestuur van KSK Beveren-Leie, maar hij heeft zijn bestuursfunctie nu opgezegd om zich volledig op zijn taak als trainer te kunnen focussen. Vandekerkhove zal de ploeg tot het einde van het seizoen leiden, daarna wordt de situatie geëvalueerd.