Mandel wint van Menen

© VDB
Redactie KW

Mandel slot het jaar in mineur af met een 3-1 nederlaag op het bescheiden Merelbeke. Om zijn eindrondekansen gaaf te houden was winnen tegen Menen een absolute must.

De fusieploeg deed wat moest, zette de jongens van trainer Pascal Verriest opzij, maar ook niet meer dan dat. De wedstrijd was nog geen kwartier ver toen de thuisploeg via Debouver meteen mocht juichen. Menen moest even slikken, herstelde zich vlug van die opdoffer.

Bij de bezoekende tegenstoot scoorde Atieda de gelijkmaker. Mandel was niet aangeslagen, zorgde via Neu, die voor het eerst aan de aftrap kwam, meteen voor betaald antwoord. Na een hoopgevende start, daarna even een windstilte, trok de thuisploeg met een 2-1 voorsprong de rust in.

Meteen na de pauze dikte thuisspeler Pyck aan tot 3-1. De Menenser trainer Pascal Verriest greep in, bracht met Gassama een tweede spits in. De bezoekers trokken doelman Galens die de gekwetste Laleman verving. Dewaegemaeker mocht tweemaal vrij koppen, maar zijn kopstoot miste telkens de goede richting. Na de scheve schaats op Merelbeke kan Mandel na de zege op Menen zich optrekken om volgende week te gaan winnen op het bedreigde Dikkelvenne. Menen, dat vooraf hoopte op punt(en)gewin, zal nog hard moeten knokken voor het behoud.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier