Mandel United wint van Eppegem met 1-2 op basis van sterke eerste helft

De verre verplaatsing van Mandel United naar Eppegem was op het eerste gezicht een dubbeltje op zijn kant. Winnen lag niet zomaar voor de hand maar verliezen was niet aan de orde wilde Mandel United in het spoor blijven van uitdager ST.Eloois Winkel.

De jongens van coach Gevaert hebben alvast de verwachtingen ingelost en wonnen zoals dat al vaker gebeurde met een zuinige 1-2. Een overwinning die zeker op basis van de eerste helft gewettigd was.

De jongens van Mandel kwamen echt gemotiveerd uit de kleedkamers en grepen de thuisploeg meteen naar de keel. Op de 8ste minuut volgde al een heel scherpe voorzit van Daan Debouver, die na zijn lange blessure weer aan optreden toe was, die werd opgepikt door Clyncke wat goed was voor de openingstreffer 0-1.

Mandel bleef op zijn elan doorgaan maar de thuisploeg was gewaarschuwd en liet weinig ruimte. Op de 21ste minuut kreeg de thuisploeg een hemels geschenk in de vorm van een strafschop na handspel van Mulliez en meteen stonden de bordjes weer in evenwicht 1-1.

De bezoekers waren absoluut niet aangeslagen en bleven maar aanvallen met op de 27ste minuut een knap schot op doel van Coppin na inworp maar de thuisdoelman Leemans stond pal. Op de 29ste minuut was Coppin er weer dicht bij maar alweer redde de thuisdoelman. Een tweede doelpunt hing in de lucht en op de 36ste minuut was het zover toen Tamsin een knappe vrije trap op het hoofd schilderde van Raes 1 – 2.

In de tweede helft nam Mandel United wat gas terug en waren de aanvalsvlagen eerder zeldzamer maar daarvan kon de thuisploeg niet echt profiteren. Op de 57ste minuut stelde Dhont de thuisdoelman nog een op de proef met een afstandsschot maar Leemans redde knap. Vandamme pakte ook nog eens uit met een hard schot op de 81ste minuut maar ook dat schot kreeg leemans best onder controle. Al bij al een verdiende overwinning van Mandel United dat op die manier blijft druk zetten op lijstaanvoerder Winkel.