Mandel United wil puntjes op de i zetten: “We zijn klaar voor de toekomst”

Mandel United doet het sportief niet slecht met een gedeelde tweede plaats. De titel is al gaan vliegen, maar daar leggen ze zich bij neer. Maar niet bij de geruchten dat het project Mandel United zou teruggeschroefd worden. Dat maakte Mario David nog eens duidelijk in een omstandig communiqué. Stijn Naessens wordt overigens de technisch coördinator van heel de club.

Tamsin en Vancraeyveldt vieren hier namens Mandel United een doelpunt. © VDB

Even nog de situatie kaderen. Mandel United draait geen slecht seizoen, maar moet zijn meerdere erkennen in Knokke dat outstanding is. Geen schande uiteraard, maar het ambitieuze Mandel zal zo in het derde jaar van de fusie weer net naast de hoofdprijs grijpen. Dat is niet enkel jammer, maar vooral ook duur. Drie topseizoenen op rij kost een bom geld.

Recent vertrokken in het zog van de sportief manager Patrick Rotsaert nog drie spelers van Mandel naar Winkel Sport: Arne Galens, Jasper Beyens en Michiel Clyncke, drie spelers die straks met Mandel de eindronde zullen spelen. “Er zijn jongens vertrokken, maar we hebben ook al Jerome Mezine gehaald en er zijn hier nog andere spelers als Laleman, Tamsin, Pyck, Dhondt, Raes… We zullen wel een deftig team op de been kunnen brengen”, maakt Mario David zich sterk.

Open brief van Mario David

“Mandel United heeft als jonge fusieclub drie mooie startjaren achter de rug. Met zeer veel ambitie en zware inspanningen werd een nieuw verhaal gestart gebaseerd op de ambitie om de meest professionele amateurclub van Zuid-West-Vlaanderen te worden en te zijn. Vier gedreven beheerders die in volle democratie het beleid bepalen, hebben op verschillende vlakken bij Mandel United een structuur gezet die velen ons benijden. Een duidelijk jeugdbeleid met een sterk team dat gepassioneerd en kwalitatief werkt aan een succesvolle werking voor zowel de ambitieuze sporter, de recreatieve voetballer als de voetballer met een beperking (G-voetbal). Maar liefst 550 jeugdspelers zijn trouw aan onze mooie club. Daarnaast heeft onze club zeer sterk werkende cellen uitgebouwd op medisch, operationeel, infrastructuur, commercieel, events, financieel en tot slot sportief vlak. Mandel United is de voorbije jaren een klein merk geworden.”

De verlichte Skyline Arena op de avond van Mandel United - KV Oostende.
De verlichte Skyline Arena op de avond van Mandel United – KV Oostende.© BELGA

Op sportief vlak was de doelstelling duidelijk: binnen de drie jaar promoveren naar eerste amateur. Drie jaar op rij werd de titel jammer genoeg niet gehaald. Respectievelijk Rupel Boom, Winkel Sport en R.Knokke FC bleken te sterk. Mandel United speelde zich in de Croky Cup in de kijker door in twee jaar tijd zowel Waasland Beveren, Sint-Truiden als KV Oostende te bekampen. Vooral de laatste thuismatch voor 2.500 toeschouwers in de Skyline Arena tegen KV Oostende toonde het echte DNA van onze club.”

Mario David maakt zich sterk dat ze de juiste keuze maken voor de club.
Mario David maakt zich sterk dat ze de juiste keuze maken voor de club.© VDB

Mario David: “We gaan verder met een realistisch, sluitende financieel beleid”

“Maar eerlijkheidshalve is er ook reflectie om het drie keer niet halen van de titel. Met zeer uitgebreide middelen werd drie jaar op rij een kern samengesteld die de doelstellingen niet heeft bereikt. Mandel United wil een toekomstbestendige club zijn met ambitie, maar ook met realisme. Naast ons zijn er de voorbije tijd verschillende amateurclubs in de pers gekomen met moeilijkheden om de continuïteit te kunnen garanderen. Mandel United gaat onverminderd voor met een nog sterker jeugdbeleid, maar met een realistisch en sluitend financieel beleid.”

Stijn Naessens als technisch coördinator

“Het sportieve beleid van de toekomst wordt er één van evenwicht. Voldoende ervaren spelers die jonge talenten, het liefst uit ‘eigen kweek’ op sleeptouw nemen. Al meer dan vier jaar werkt Stijn Naessens keihard aan een hoogstaande jeugdwerking, we voelen dat de talentengroep meer en meer aan de deur van eerste ploeg klopt. Er werd onlangs een “high potentials”-selectie bepaald die de kans krijgt om deel uit te maken van de A-kern. Met evenveel ambitie als voorheen, maar met jonge talenten die honger en passie hebben en vooral een hart voor Mandel United gaan we er vol voor om ook in de toekomst één van de belangrijkste spelers te zijn in het West- Vlaamse amateurvoetbal.”

Stijn Naessens krijgt nu alle technische verantwoordelijkheid: van de jongste jeugdspeler tot de A-kern.
Stijn Naessens krijgt nu alle technische verantwoordelijkheid: van de jongste jeugdspeler tot de A-kern.

“In dit verband wordt Stijn Naessens voortaan de ‘technische coördinator’ van het sportieve beleid van de volledige club, van het kleinste jeugdspelertje tot en met het A-team. Stijn zal samen met de staf van de A-ploeg, onder leiding van Kurt Berton en de sportieve cel van de Raad van Beheer het sportieve beleid van de toekomst bepalen. We zijn springlevend, gaan vol door met iedereen die zich met het DNA van onze club wil vereenzelvigen, in wederzijds respect. We zullen al die spelers, trainers, begeleiders, supporters, ouders,… het onvervalste Mandel United thuisgevoel blijven bieden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.