Mandel United wil nieuw elan geven aan damesploeg: “We zoeken nog wat ervaren versterkingen”

Wouter Vander Stricht

Ooit had KFC Izegem nog een damesteam, bij fusieploeg Mandel United werd die ploeg opnieuw leven in geblazen, maar door corona werd dit seizoen nauwelijks gevoetbald. De trainersstaf en bestuur van Mandel United willen het damesteam een boost geven en zijn nog op zoek naar enkele ervaren dames die het jonge geweld mee naar een hoger niveau kunnen tillen.

De damesploeg van Mandel United startte dit seizoen in derde provinciale en komt volgend seizoen in principe daar ook uit. Maar met iets hogere ambities. Trainers René Berton en Carlos Werbrouck krijgen daarbij de ondersteuning van Stefaan Vandorpe, administratief technische verantwoordelijke jeugd en het bestuur. René: “We zijn begonnen met een aantal jonge meisjes die hun opleiding kregen bij de jongensploegen. Maar op een bepaald moment worden ze te oud om verder mee door te stromen en daarom richtten we dit seizoen, waar we dus amper twee wedstrijden speelden, een ploeg op in derde provinciale. Probleem is daar dat het ons wat aan ervaring ontbreekt, het gaat allemaal om heel jonge meisjes. Die willen we wat aanvullen met meer ervaren speelsters.”

“Er zijn enkele ploegen in de regio die stoppen, twee dames van Gullegem hebben zich al aangemeld. Maar versterking is nog steeds welkom.”

Op de tribune van de Skyline Arena herken je vooraan Stefaan Vandorpe en voorzitter Paul Seynaeve, daarachter Carlos Werbrouck en René Berton.
Op de tribune van de Skyline Arena herken je vooraan Stefaan Vandorpe en voorzitter Paul Seynaeve, daarachter Carlos Werbrouck en René Berton.

Carlos Werbrouck: “Als club hebben we heel wat te bieden. Een prachtige infrastructuur en een heel familiale sfeer. Bedoeling is dat er straks op de website ook een aparte pagina voor de dames wordt gecreëerd. Er wordt twee keer per week getraind en we willen er een derde activiteit aan toevoegen.”

Voorzitter Seynaeve: “Voor een vrouwvriendelijk bedrijf is dit team ook de ideale mogelijkheid om als sponsor op te treden.”

Geïnteresseerde dames die al eens willen meetrainen kunnen zich aanmelden via de website van Mandel United.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.