Mandel United wil met ambitieuze Franse investeerders in Harelbeke gaan spelen, maar deal is nog niet rond

Het eerste elftal van Mandel United, met centraal vooraan voorzitter Paul Seynaeve, speelt dus komend seizoen mogelijk in het Harelbeekse Forestierstadion.© VDB
Het eerste elftal van Mandel United, met centraal vooraan voorzitter Paul Seynaeve, speelt dus komend seizoen mogelijk in het Harelbeekse Forestierstadion.© VDB
Wouter Vander Stricht

Nadat de piste om in Schiervelde te gaan spelen strandde, veranderde Mandel United het geweer van schouder. De Izegems-Ingelmunsterse fusieclub heeft een akkoord met Franse investeerders, maar moet daarvoor wel een stadion vinden dat kan voldoen aan de steile ambities. “Minstens eerste klasse B en daar is ons stadion in Izegem niet voor geschikt. Ook uitbreiden is daar niet mogelijk. Er zijn inderdaad gesprekken met RC Harelbeke, maar de deal is nog niet rond”, oppert voorzitter Paul Seynaeve.

De voorzitter betreurt ook het uitlekken van de onderhandelingen. “Wij communiceren pas als iets getekend is en daarover hadden we ook afspraken met onze gesprekspartners. Blijkbaar heeft iemand zich daar niet aan gehouden. Hopelijk strooit dit geen roet in het eten. Het is zo dat wij een deal hebben met RC Harelbeke, maar dat er nog twee opschortende voorwaarden zijn. Ik kan op die voorwaarden niet dieper ingaan, maar het is dus zeker nog niet rond.”

Piste Schiervelde

Bedoeling zou zijn dat Mandel United enkel met het eerste elftal in Harelbeke zou spelen. “Onze jeugd blijft zeker in Izegem. Het stadion van Harelbeke is een stuk ouder dan het onze, maar het biedt wel voldoende zitplaatsen. Wij zijn van plan om een licentie voor eerste klasse B aan te vragen. Men spreekt er altijd over dat de voorwaarden daarvoor minder streng zullen worden, maar dat is op dit moment nog niet het geval. Om aan voldoende capaciteit voor toeschouwers te geraken was ons stadion geen optie. We hebben dat met de stad en met Farys bekeken. Het was technisch en naar vergunningen toe niet mogelijk. Nadat de piste Schiervelde niet doorging , zijn we dan met Harelbeke in gesprek gegaan.”

“De Franse investeerders zijn ook onder de indruk van onze jeugdwerking” – Paul Seynaeve

De concessie van het stadion is in handen van RC Harelbeke dat in tweede afdeling VV ( vroegere tweede amateur, red .) uitkomt. “Het stadion voldoet aan de vereisten. Behalve de lichtsterkte, maar dan kunnen we een mouw aan passen. De Franse investeerders zijn ambitieus en wij houden ons klaar. We weten ook nog maar pas dat de competitie is stopgezet, maar wie weet komt die minicompetitie ( enkele profploegen uit eerste nationale zijn vragende partij en stappen zelfs naar de rechter, red .) er toch nog. En misschien worden ook wel ploegen opgevist voor 1B die voldoen aan de licentievoorwaarden.”

Strive Football Group

Maar eerst moet de deal met Harelbeke rond zijn en daarna willen de Franse investeerders toetreden tot het Mandel-bestuur. Het gaat om de Strive Football Group dat een Franse basis heeft, maar wereldwijd actief is. Met FC Miami City (VS) en Geneve FC (Zwitserland) heeft de groep al clubs onder hun hoede. In de VS, Canada en de Caraïben hebben ze ook hun Paris Saint-Germain jeugdacademiën uitgebouwd. “En ze zijn ook onder de indruk van onze jeugdwerking”, zegt Paul Seynaeve. “Met het eerste elftal mikken ze minstens op 1B. Het zijn mensen met een visie die ook hun plannen hier willen ontvouwen en die voor ons als club een grote meerwaarde kunnen betekenen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.