Voetbal Vlaanderen voorzag dit jaar de mogelijkheid voor ploegen uit eerste, tweede en derde amateurklasse om een B-team in te schrijven in de provinciale reeksen. Voor teams uit de eerste amateurklasse mag dat B-team meteen uitkomen in tweede provinciale, voor ploegen uit tweede en derde amateur was derde provinciale.

Nu is het al zo dat heel wat van die ploegen een B-team hebben. Winkel Sport, KSKV Zwevezele, E. Wervik en Mandel United zijn in dat geval. Zwevezele B speelt in derde provinciale en wist daar na een moeilijk seizoen het behoud te bewerkstelligen. De andere ploegen komen uit in vierde provinciale.

Maar die teams krijgen nu dus (eenmalig) de kans om hun B-team naar tweede of derde provinciale te laten promoveren. KSKV Zwevezele zou dat overwogen hebben, mits degradatie. Bij Winkel Sport laat men de B-ploeg zijn sportieve gang gaan. De ploeg neemt deel aan de eindronde in vierde provinciale C. Winkel A stijgt wellicht naar eerste amateurklasse, maar hun B-team zal niet in tweede provinciale uitkomen.

Enkel Mandel United B, dat dit jaar een eerder moeilijk seizoen had, zou gebruik maken van de kans om te promoveren. Als Mandel United A - dat nog altijd kan promoveren - in tweede amateurklasse blijft, dan stijgt het B-team naar derde. Weet Mandel A alsnog te promoveren, dan komt dat B-team zelfs in tweede provinciale uit.

Concreet betekent dat ook een extra ploegen in die reeksen. In tweede of derde provinciale zal dus een reeks met 17 ploegen zijn. "In die reeks begint het seizoen al op zondag 25 augustus, terwijl de reguliere competitie start op zondag 1 september. In die reeks met 17 ploegen zal ook een extra daler zijn", legde PC-voorzitter Walter Lava uit tijdens de eindrondeloting.

Let wel: het is niet automatisch de reeks van Mandel United B die 17 ploegen zal tellen, het kan evengoed een van de andere reeksen op dat niveau zijn. Dat wordt beslist tijdens de vergadering over de reeksindelingen.

Voetbal Vlaanderen voorzag dit jaar de mogelijkheid voor ploegen uit eerste, tweede en derde amateurklasse om een B-team in te schrijven in de provinciale reeksen. Voor teams uit de eerste amateurklasse mag dat B-team meteen uitkomen in tweede provinciale, voor ploegen uit tweede en derde amateur was derde provinciale.Nu is het al zo dat heel wat van die ploegen een B-team hebben. Winkel Sport, KSKV Zwevezele, E. Wervik en Mandel United zijn in dat geval. Zwevezele B speelt in derde provinciale en wist daar na een moeilijk seizoen het behoud te bewerkstelligen. De andere ploegen komen uit in vierde provinciale.Maar die teams krijgen nu dus (eenmalig) de kans om hun B-team naar tweede of derde provinciale te laten promoveren. KSKV Zwevezele zou dat overwogen hebben, mits degradatie. Bij Winkel Sport laat men de B-ploeg zijn sportieve gang gaan. De ploeg neemt deel aan de eindronde in vierde provinciale C. Winkel A stijgt wellicht naar eerste amateurklasse, maar hun B-team zal niet in tweede provinciale uitkomen.Enkel Mandel United B, dat dit jaar een eerder moeilijk seizoen had, zou gebruik maken van de kans om te promoveren. Als Mandel United A - dat nog altijd kan promoveren - in tweede amateurklasse blijft, dan stijgt het B-team naar derde. Weet Mandel A alsnog te promoveren, dan komt dat B-team zelfs in tweede provinciale uit. Concreet betekent dat ook een extra ploegen in die reeksen. In tweede of derde provinciale zal dus een reeks met 17 ploegen zijn. "In die reeks begint het seizoen al op zondag 25 augustus, terwijl de reguliere competitie start op zondag 1 september. In die reeks met 17 ploegen zal ook een extra daler zijn", legde PC-voorzitter Walter Lava uit tijdens de eindrondeloting.Let wel: het is niet automatisch de reeks van Mandel United B die 17 ploegen zal tellen, het kan evengoed een van de andere reeksen op dat niveau zijn. Dat wordt beslist tijdens de vergadering over de reeksindelingen.