Mandel United vlot langs Temse

Sofiane Oumedjeber loodste Mandel langs Temse. © Bart

Wie ervan uitging dat het bezoekende Temse, 7e in de stand, echt een bedreiging zou kunnen vormen voor de Brigands had het dit keer bij het verkeerde eind. Zonder al te veel op het gaspedaal te moeten staan behaalden de Brigands een vlotte thuisoverwinning, 3-0. Meteen de vijfde op rij, zodat Mandel United nog altijd in aanmerking komt voor meer.

In de eerste helft kon Temse nog af en toe dreigen maar in de tweede helft kwamen ze er helemaal niet meer aan te pas. Het was Sofiane Oumedjeber die al op de 13′ minuut een collectieve aanval succesrijk afrondde. Op de 23ste minuut kreeg Temse nog uitzicht op de gelijkmaker maar Laleman hield zijn netten schoon. Verder veel middenveldspel en weinig opwinding voor de rust, die gehaald werd bij een 1-0 stand.

Tweede helft

Onmiddellijk na de herneming kon Opbrouck op aangeven van Clyncke de 2-0 op het bord brengen. Voor de bezoekers was dit het doelpunt te veel want in de rest van de tweede helft geraakten ze nog nauwelijks op de helft van de thuisploeg. Toen op de 62′ Sofiane Oumedjeber een collectieve aanval succesrijk afrondde, was de wedstrijd gespeld. Temse, dat duidelijk een tekort aan kwaliteit etaleerde, liet de kopjes hangen zodat de thuisploeg voor de rest van de wedstrijd naar hartenlust kon combineren. Clyncke en Opbrouck werden nog gewisseld voor Seignez en Mehdi Oumedjeber maar dat bracht nauwelijks wijziging in het spelbeeld.