Mandel United verslaat Gullegem in derby met 3-1

© VDB
Wouter Vander Stricht

De burenstrijd tussen Mandel en Gullegem leverde een geanimeerde wedstrijd op. Met een verdiende winnaar, maar het kon ook anders gelopen zijn.

De derby tussen Mandel United en FC Gullegem startte van Mandelse kant zonder de zieke Ruben Pyck. Gullegem was in de aanvangsfase soms slordig in de passing. Een doorbraak op rechts leidde tot een eerste kans voor de thuisploeg, de bezoekende goalie Ampe redde met de voet. Mandel was baas maar toen Michiel Clyncke een voorzet van Seignez met de hand beroerde, zette Robbe Dekiere de toegekende strafschop om.

Mandel reageerde meteen. Beyens diep gestuurd door Verspeeten miste halvelings de controle en besloot op Ampe. Even later tipte die ook een kopbal van Verspeeten over de lat. Even over het half uur trok Clyncke op wandel. Zijn schot richting bovenhoek werd vakkundig gepareerd. Daarna was Mandel nog twee keer gevaarlijk met het hoofd.

Snelle terugkeer

Gullegem ging met 0-1 rusten maar kreeg meteen na de pauze de kans op 0-2, in het tumult kregen doelman Laleman en bezoeker Hugelier geel. Maar vlak daarna pakte Hugelier zijn tweede geel. Gullegem met tien en vanaf dan ging het snel. Strafschop na hands: 1-1 via Debouver. Even later stond het al 2-1 als Tom Raes een hoekschop binnen ramde.

Mandel bleef baas. Ampe pareerde weer machtig een poging van Debouver. Mandel flirtte lang met een derde goal, maar een bedrijvige Seignez was dicht bij de 2-2. Mandel dreigde maar Laleman moest nogmaals Seignez een halt toeroepen. In de slotfase velde Verspeeten het verdict: 3-1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten