Mandel United veel te sterk voor heel slap Menen

Jasper Beyens tekende voor de 1-0. © VDB

Er was bijzonder weinig belangstelling voor de streekderby tussen Mandel United en Menen. Amper een kleine honderd bezoekers kwamen de Brigandsarena opzoeken.

De jongens van Mandel United maakten al heel snel hun ambities duidelijk. Zo vlug mogelijk de buit binnen halen in geval Winkel toch nog een steek zou laten vallen.

Na de eerste helft zat de thuisploeg met 3-0 op rozen zodat de tweede helft er eigenlijk te veel aan was. In die eerste helft waarbij Mandel meteen het laken naar zich toe trok, waren de bezoekers slecht een keer gevaarlijk op een vrije trap net buiten de rechthoek.

Snelle en snedige start

Mandel startte snel en snedig aan de wedstrijd. Op de zevende minuut was het al raak toen Beyens in de rebound een eerste keer kon scoren: 1-0. Twee minuten later bediende Tamsin Seignez maar zijn kopbal ging nipt naast. Op het kwartier knalde Vandamme nog eens in het zijnet. Tegen het half uur aan was het dan toch voor de tweede keer raak toen Raes kon binnen knikken op aangeven van Tamsin.

Mandel United bleef echter doorstomen en even voorbij het half uur werd het voor die inzet beloond door een heerlijke actie van Pyck: 3-0. Zo mocht Mandel gaan rusten bij een geruststellende voorsprong waar de bezoekers voor relatief heel weinig gevaar zorgden. Ook in de tweede helft bleef Mandel domineren.

Score kon hoger oplopen

Op de 49ste minuut knalde de ingevallen Joos nog eens op de paal en doelman Olievier moest zich ook nog eens reppen op een schot van Beyens. Ook Seignez was nog dicht bij een doelpuntje met een heerlijke schepbal maar Derieuw redde op de lijn.

We noteerden nog enkele afstandschoten van Clyncke maar hij kende minder geluk bij de afwerking. Menen kwam niet meer onder de druk uit en moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Met deze thuisoverwinning had Mandel United meteen ook het verlies in de heenronde op Menen rechtgezet.