Mandel United trekt de positieve lijn door en blijft winnen

Lilian Lorthiois bezorgde Mandel Utd de drie punten. © Foto Bart

Na de knappe 3-1 zege vorige week tegen Bornem blijven de Brigands op dit elan verder voetballen en hebben nu ook Ronse met het kleinste verschil opzij gezet: 0-1.

De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg was kon de kansen niet verzilveren, mede dankzij het secuur ingrijpen van doelman Laleman, die uitpakte met twee heel knappe reddingen. Een vijftal minuten voor de rust kantelde de wedstrijd toen Lilian Lorthiois door de verdediging walste en onhoudbaar de 0-1 op het scorebord zette. Dit was meteen ook de ruststand.

Tweede helft

Was de thuisploeg eerder baas in de eerste helft, dan namen de bezoekers de tweede helft voor hun rekening. De thuisploeg stelde nog heel weinig voor en slaagde er niet meer in nieuwe kansen af te dwingen. De bezoekers daarentegen creëerden meerdere kansen en er was een goede thuisdoelman nodig om erger te voorkomen. Clyncke en Opbrouck waren er nog een paar keer heel dicht bij maar het bleef bij een krappe maar verdiende overwinning voor de Brigands, die met deze nieuwe overwinning hun klassement blijven verbeteren.