Mandel United simpel langs Torhout KM

Lilian Lorthiois opende de score vanop de stip. © VDB

Heel weinig belangstelling voor de wedstrijd tussen Mandel United en kelderploeg Torhout. Voor de thuisploeg stond er heel wat op het spel want het kan zich wellicht geen enkele verliespartij meer veroorloven wil het toch nog de promotie forceren.

De eerste tien minuten was het voor beide ploegen wat zoeken en aftasten. Torhout hield goed stand maar kansen scheppen was er niet bij. De thuisploeg probeerde wat prikken uit te delen maar echt gevaarlijk waren die aanvallen niet. Op het kwartier kreeg Beyens een kans maar hij besloot hoog over. Even later kon Beyens ook nog Opbrouck bedienen maar ook zijn schot was niet gekadreerd. Op het half uur noteerden we een schot op doel van de bezoekers maar daar had Laleman geen problemen meer. Al bij al een saaie eerste helft waarin geen enkele ploeg kon aanspraak maken op een doelpunt.

Tweede helft

Na de rust kwam een heel ander Mandel United uit de kleedkamers. De ene aanval volgde op de andere en het regende kansen voor o.a . Opbrouck, Beyens en Lorthiois. Toen Clyncke gehaakt werd in de zone van de waarheid mocht Lilian Lorthiois de strafschop omzetten: 1-0. De ban was gebroken en de thuisploeg leek bevrijd. Bij een nieuwe tegenaanval werkte kapitein Thomas Depoorter in eigen doel: 2-0 en meteen was de wedstrijd ook gespeeld. De thuisploeg voerde nog enkele wissels door, waarbij Declercq werd vervangen door Tom Raes en ook Geryl mocht de moegestreden Lorthiois vervangen. De bezoekers drongen niet meer aan en voor de thuisploeg waren de drie punten binnen na een zeg maar zeer matige wedstrijd.