Mandel United ontvangt in de beker straks KV Oostende

Mandel United - hier met Jasper Beyens in duel met Botaka van STVV - wipte vorig jaar Waasland-Beveren, maar werd zelf op Sint-Truiden uitgeschakeld. © belga
Wouter Vander Stricht

Deze middag vond in Brussel de loting van de Croky Cup plaats. Het leverde enkele leuke affiches op. Bij Mandel United, de enige overgebleven West-Vlaamse niet-profclub, is men tevreden met de komst van gouwgenoot KV Oostende. Club trekt naar Francs Borains, Cercle Brugge ontvangt US Rebecqoise, KV Kortrijk moet FC Seraing op verplaatsing bekampen en SV Zulte Waregem ontvangt KFC Duffel.

Mandel United schakelde afgelopen zaterdag FC Gullegem, reeksgenoot in tweede amateurklasse A, uit na verlengingen. Het werd verdiend 1-0 en zo mocht de fusieclub van KFC Izegem en OMS Ingelmunser deze middag in de trommel. De 16 ploegen die de eerste vijf rondes van de beker hadden overleefd, werden er aan een eersteklasser gekoppeld. Maar omdat KV Mechelen door de zaak Propere Handen uitgesloten is voor deelname aan de beker, werd Union (1B) toegevoegd.

De amateurploegen mogen thuis spelen, tenminste als hun veld en verlichting daarvoor goedgekeurd is. Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij KFC Duffel (tweede amateurklasse B), zodat Zulte Waregem thuis mag spelen, en voor US Rebecqoise (Waalse tweede amateurklasse) dat op Cercle Brugge mag aantreden. KV Kortrijk trekt naar FC Seraing, de Luikse ploeg uit eerste amateurklasse. Club Brugge maakt de trip naar Francs Borains en treft zo net als stadsgenoot Cercle een ploeg uit de Waalse tweede amateurklasse.

Patrick Rotsaert, sportief manager van Mandel United, klonk tevreden. “De echte publiestrekkers als Club Brugge en Anderlecht waren al snel aan een andere club gekoppeld. Met KV Oostende loten wij een ploeg uit de provincie. Een mooiere affiche dan pakweg Waasland-Beveren of Eupen. We spelen dit keer thuis, over de exacte datum wordt nog onderhandeld.”

Vorig jaar raakte Mandel United tot in de 1/8 finales van de Croky Cup. Nadat het Waasland-Beveren op eigen veld verraste, bleek STVV in de volgende ronde te sterk.

Alle 16 wedstrijden worden gespeeld van dinsdag 24 tot donderdag 26 september.

1. Francs Borains (2 Am.) – Club Brugge

2. Cappellen (2 Am.) – KAS Eupen

3. Beerschot (1B) – RSC Anderlecht

4. Cercle Brugge – RUS Rebecqoise (2 Am.)

5. Antwerp – SC Lokeren (1B)

6. SV Zulte Waregem – KFC Duffel (2 Am.)

7. Rupel Boom (1 Am.) – Charleroi

8. Union (1B) – RCS Verlaine (2 Am.)

9. Standard – SK Lommel (2 Am.)

10. RFC Seraing (1 Am.) – KV Kortrijk

11. STVV – OH Leuven (1B)

12. KSK Ronse (2 Am.) – KRC Genk

13. SC E. Aalst (2 Am.) – KAA Gent

14. Mandel United (2 Am.) – KV Oostende

15. Dessel Sp. (1 Am.) – Exc. Moeskroen

16. Waasland-Beveren – KVC Westerlo (1B)