Mandel United neemt afscheid van trainer Rudi Verkempinck

Coach Rudi Verkempinck. © VDB
Wouter Vander Stricht

Zondag kreeg Mandel United de rode lantaarn toegeschoven, maandag nam Mandel United afscheid van coach Rudi Verkempinck. De ambitieuze fusieclub staat nu laatste in eerste nationale en om het tij te keren kiest Mandel nu voor een trainerswissel. Een nieuwe oefenmeester is er nog niet, assistent Jordi Lemiengre neemt voorlopig de honneurs waar.

Maandagavond stuurde RFC Mandel United een persbericht de wereld in. “Na de 5 op 27 en de tegenvallende start dit seizoen in eerste nationale neemt Mandel United met spijt in het hart afscheid van hoofdtrainer Rudi Verkempinck. In afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer, zal assistent-trainer Jordi Lemiengre de groep tijdelijk leiden. Mandel United wenst Rudi uitdrukkelijk te danken voor de geleverde prestaties en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Een verrassing is het niet. Mandel United startte met (te) hoge ambities aan het seizoen. De inbreng van de Franse investeringsgroep Strive Football Group had voor een extra kapitaalsinjectie gezorgd. De club deed ook heel wat transfers, maar die lijken de verwachtingen niet in te lossen.

Eén punt voor eigen publiek

Uit negen wedstrijden kon Mandel United uiteindelijk vijf punten sprokkelen. Op de openingsspeeldag werd gelijk gespeeld tegen buur Winkel Sport, twee weken later werd Francs Borains op een gelijkspel gehouden. Het enige punt overigens dat tot nu toe thuis werd gehaald. Een fel bevochten zege op Rupel Boom leidde even voor een opflakkering, maar de degradatietopper op R. Knokke FC werd afgelopen weekend met 5-2 verloren. Na nog geen tien minuten stond Mandel 3-0 in het krijt.

Mandel United – met vooral amateurs in de rangen – streefde ook een (semi)professionele aanpak na, maar dat mondde tot nu niet uit in resultaten. Mandel scoorde dit seizoen nog maar zeven keer (enkel La Louvière Centre doet slechter) en heeft met voorsprong de slechtste verdediging met 20 tegengoals. Op de koop toe kreeg het zondag nog de rode lantaarn toegeschoven omdat buur Winkel thuis verloor van La Louvière Centre en de Waaltjes zo over Mandel springen.

Twee topploegen op bezoek

Mandel United staat nu wel voor twee thuiswedstrijden, maar wel tegen de nummers 2 en 3: Thes Sport en Patro Eisden Maasmechelen. Bovendien moet het zondag doen zonder een geschorst trio: Henri Van Marcke, Nicholas Tamsin en Gauthier Libbrecht. (SBR-WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.