Mandel United makkelijk voorbij SP Hasselt

De fusieploeg versloeg de Limburgers met 4-0.

Eigenlijk was deze eerste wedstrijd in de eindronde niet meer dan een gezondheidswandeling voor de Brigands. Met twee knappe doelpunten van Beyens en nog eens twee van de Fransman Lorthiois was de wedstrijd gespeeld en smaakten de twee drinkpauzes naar meer.

Bovendien was de belangstelling voor deze eerste einderondewedstrjd bijzonder matig. Ook de twee bussen meegereisde supporters uit Hasselt hadden er van bij de aanvang niet veel hoop op, gezien het klasseverschil met de Brigands. De bezoekers waren alleen in de beginfase van de wedstrijd en bij het begin van de tweede herneming gevaarlijk, maar er stond een heel sterk keepende Laleman in het doel bij de thuisploeg. Op het half uur viel het eerste doelpunt toen Lorthiois de thuisdoelman verraste met een goed gericht afstandsschot 1-0.

In de laatste minuten van de eerste helft was er nog een unieke kans voor Sofian Oumedjeber, maar die ging naast. Dit was slecht uitstel van executie want op de 45′ kon Beyens scoren op een heerlijke pass van Sofiane zodat er gerust werd bij een 2-0. In een totaal overbodige tweede helft probeerden de bezoekers nog even de forcing te voeren, maar al vlug zagen zij het nutteloze van hun inspanning in en zodat er vooral naar het einde toe enorme gaten vielen in de bezoekende verdediging. Op de 60tigste minuut kon een heel bedrijvige Beyens de 3-0 aanteken op aangeven van Nyoni. Michiel Clyncke werd ook nog gewisseld voor Seignez, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk.

Mandel bleef oppermachtig en in extra time mocht Lilian Lorthiois zijn tweede van de avond netten 4-0 en meteen een verdiende overwinning voor de Brigands.