Mandel United kan zondag titel niet pakken (maar hem wel verliezen aan Rupel Boom)

Bij Mandel United zien ze het alvast zitten om een feestje te bouwen. © VDB
Wouter Vander Stricht

Zondag worden ruim duizend fans verwacht in het Ingelmunsterse Brigandsstadion voor de topmatch tussen Mandel United en Rupel Boom. Een duel dat zeker richtinggevend wordt in de titelstrijd, maar een zege betekent nog niet dat Mandel United kampioen is… Dan volgt het verdict op de laatste speeldag. Rupel Boom kreeg weliswaar geen licentie, maar maakt zich sterk die wel in beroep bij het BAS te krijgen… Komt Rupel in Ingelmunster winnen, dan is het kampioen.

Rupel Boom is momenteel nog leider met 57 punten en dat is er eentje meer dan Mandel United. Als de fusieploeg (KFC Izegem en OMS Ingelmunster smolten samen, red.) zondag wint, neemt het een serieuze optie op de titel. Het loopt dan twee punten uit op Rupel Boom en dan is ‘derde hond’ Winkel Sport meteen ook uitgeschakeld in de titelrace.

De Winkelnaars kunnen dan wel nog hoogstens op gelijke hoogte komen (als het zelf zes op zes haalt), maar qua gewonnen wedstrijden kan het de buren van Mandel United niet meer bijbenen.

Winst in de topper is een serieuze optie, maar nog geen zekerheid over het kampioenschap. Op de laatste speeldag reist Mandel United nog naar Sint-Niklaas, Rupel Boom mag het dan thuis opnemen tegen SK Londerzeel. Een zege betekent dan altijd de titel voor Mandel, een punt op Sint-Niklaas kan dan ook volstaan. Het doelsaldo is nu in het voordeel van Mandel United, al valt het af te wachten of het vlot scorende Rupel dan thuis geen monsterscore optekent tegen SK Londerzeel dat momenteel niks meer te winnen heeft.

Voor Winkel Sport is een gelijkspel de enige goede uitslag in de topper tussen Mandel United en Rupel Boom

En wat moeten ze nu bij Winkel hopen om hun waterkansje gaaf te houden? Als één van beide teams wint is Winkel uitgeschakeld om de titel, een gelijkspel is dus de enige goede uitslag voor Winkel in de topper. Maar ook dan moeten er op de laatste speeldag nog enkele voorwaarden vervuld worden. Zowel Mandel United als Rupel Boom mogen hun laatste wedstrijd niet winnen, Winkel moet sowieso zes op zes pakken.

Zondag 22 april om 15 uur: Mandel United – Rupel Boom en SK Ronse – Winkel Sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.