Mandel United is er nog niet uit of het wel terugkeert naar nieuw stadion in Izegem

Wouter Vander Stricht

Fusieclub Mandel United, de samensmelting van KFC Izegem en OMS Ingelmunster, weet nog niet waar er volgend seizoen zal gevoetbald worden. “Er zijn nieuwe elementen in het dossier opgedoken”, klinkt het via Mario David namens de Raad van Bestuur.

Momenteel legt men de laatste hand aan het nieuwe voetbalstadion in Izegem. Het kunstgrasveld wordt al gretig gebruikt, maar tribune en de rest van accommodatie zullen pas afgewerkt zijn tegen het einde van het huidige voetbalseizoen. “Eén van de krijtlijnen van de fusie was en is dat er voor de terreinkeuze een duidelijk besluit was genomen op het moment van de fusie: spelen in Ingelmunster tijdens het seizoen 2017-2018 en vanaf 2018-2019 in het nieuwe stadion in Izegem. Dit is en blijft een principieel onderdeel waardoor de fusie mogelijk werd.”

“Maar sinds februari – toen de fusie bekend gemaakt werd – zijn zowel van de zijde van het gemeentebestuur van Ingelmunster als van het stadsbestuur van Izegem een aantal nieuwe elementen aan het dossier toegevoegd. Op dit moment worden met alle betrokken partijen intensieve gesprekken gevoerd om in detail alle pro’s en contra’s in kaart te kunnen brengen.”

“De Raad van Bestuur van KFC Mandel United zal de komende dagen en weken alle elementen op een objectieve manier analyseren en zal ten gepaste tijde haar besluit aan de buitenwereld meedelen waarbij er alles zal aan worden gedaan om de gemaakte afspraken na te komen”, klinkt het in een persbericht. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

(WVS – Foto Frank)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.