Mandel United in verlengingen voorbij FC Gullegem in Beker van België

Kristof Verspeeten (rechts) scoorde het enige doelpunt. © VDB

De West-Vlaamse bekerwedstrijd tussen Mandel United en FC Gullegem werd een duel op het scherp van de snee. Mandel United trok aan het kortste eind en won met 1-0.

Gullegem, met ex-Mandelspeler Erwing Seignez, begon het best aan de wedstrijd. Bij Mandel bleef ex-Gullegemspeler Indy Vancraeyveldt de hele wedstrijd op de bank. Seignez liet zich dan weer meteen na de aftrap opmerken met een goed geplaatste voorzet. Thomas Coopman mikte vervolgens naast. Daarna was het Mandel die het initiatief naar zich toetrok. Gullegem was op de counter aangewezen, maar die kwam er nog nauwelijks uit.

In de tweede helft was het de thuisploeg die voordturend de bal opeiste. Omdat de bezoekers weinig ruimte weggaven, bleef het doelgevaar aanvankelijk beperkt. Tot halfweg de tweede helft Daan Debouver dan toch de opening vond, maar doelman Stijn Ampe hield Mandel van de 1-0. Er kwamen verlengingen aan te pas, maar ook daarin bleef het lange tijd windstil.

Toen iedereen zich reeds opmaakte voor het nemen van strafschoppen, trapte thuisspeler Kristof Verspeeten zijn ploeg met de 1-0 naar de zestiende finales. Net als vorig seizoen wacht Mandel straks wellicht een eersteklasser of het Brusselse Union uit de B-reeks.