Mandel United heeft licentie voor eerste amateurklasse beet, maar weet nog niet of het promoveert

© VDB
Wouter Vander Stricht

Mandel United heeft de vereiste licentie op zak voor eerste amateurklasse. De ploeg die voor het derde jaar op rij tweede eindigde in tweede amateurklasse heeft wel nog geen ticket voor promotie op zak. Het zal eerst afwachten zijn hoe de voetbalbonzen beslissen over de indeling van eerste klasse A en B en eerste amateurklasse en wie allemaal al dan niet de licentie behaalt om te zien wie uiteindelijk waar mag aantreden.

Mandel United is trots de licentie voor eerste amateur behaald te hebben. “Dank aan alle mensen die er hard voor gewerkt hebben”, zegt beheerraadslid Mario David. “Het is vooral een overwinning op de mensen die ons al min of meer dood verklaarden.”

Wat de sportieve gevolgen zijn, is in het kluwen van het Belgisch voetbal nog niet duidelijk. “We zullen ons daar ook niet druk over maken. Ons werk is gedaan, de licentie voor eerste amateur is binnen. Wij zijn wel aan de Vlaamse kant van tweede amateur als beste tweede geëindigd, dus krijgen we eerste kans om te promoveren als iemand uit onze reeks in aanmerking komt. Maar dat alles zal afhangen van het aantal clubs dat zijn licentie alsnog haalt voor het BAS.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.