Mandel United en SCT Menen hebben eindrondetickets voor het grijpen; ook topper in eerste provinciale

Tjendo De Cuyper en Knokke bleken niet opgewassen tegen SK Lommel in de topper. De club vraagt de licentie voor eerste klasse B niet aan, maar mikt niettemin op de eindronde. © VDB
Wouter Vander Stricht

Dit weekend staat er wel heel wat op het spel in de amateurklasse. Zowel KFC Mandel United (twede amateurklasse) als SCT Menen (derde amateurklasse) kunnen een periodetitel pakken. In eerste provinciale staat dé topper SK Oostnieuwkerke – SKV Zwevezele gepland.

Zopas maakte voorzitter Vincent Van Honsebrouck bekend dat R. Knokke FC de licentie voor de eerste klasse B niet zal aanvragen. Met pijn in het hart waarschijnlijk, maar dit vooral een keuze van het gezond verstand. Aan de andere kant van de kust ervoer KVV Coxyde dat de stap naar (toen nog tweede klasse, red.) wel eens nefast kan blijken voor het voorbestaan van de club. Knokke verloor vorig weekend de topper van Lommel, dat wel voluit voor de promotie zal gaan. De jongens van Yves Van Borm hopen wel de eindronde nog te betwisten, daarvoor moeten ze wel hun stek in de top vier vrijwaren.

Prijs voor fusieclub

Mandel United, hier met Jasper Beyens heeft aan een thuiszege tegen hekkensluiter KSV Bornem genoeg om de tweede periodetitel te pakken.
Mandel United, hier met Jasper Beyens heeft aan een thuiszege tegen hekkensluiter KSV Bornem genoeg om de tweede periodetitel te pakken.© VDB

Een reeks lager in de tweede amateurklasse kan KFC Mandel United komende zondag de tweede periodetitel pakken. Dat zou meteen een opsteker zijn voor de club die vorig jaar ontstond na de fusie tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster. De club vraagt straks ook de licentie aan voor de eerste amateurklasse, iets wat buur Winkel Sport ook zal doen. Mandel United telt na negen matchen in de tweede periode 18 punten, eentje meer dan Sint-Niklaas en Winkel Sport. Een thuiszege tegen hekkensluiter Bornem volstaat voor een eindrondeticket, en dat zou toch een sportieve opsteker zijn voor de fusieclub die ook wat logische groeipijnen kende in het eerste jaar.

De heenwedstrijd (hier met Dieter Meulenyzer van SCT Menen en Bart Berquin van KVC Wingene) eindigde op 1-1, om zekerheid te hebben over de tweede periodetitel moet SCT Menen gaan winnen bij het thuis nog ongeslagen KVC Wingene.
De heenwedstrijd (hier met Dieter Meulenyzer van SCT Menen en Bart Berquin van KVC Wingene) eindigde op 1-1, om zekerheid te hebben over de tweede periodetitel moet SCT Menen gaan winnen bij het thuis nog ongeslagen KVC Wingene.© VDB

In de derde amateurklasse heeft SCT Menen het lot in eigen handen over de tweede periodetitel, maar het liet de vorige weken na het ticket al op zak te steken. SCT Menen won dit seizoen tien wedstrijden op rij, zes daarvan hoorden tot de tweede periode. Maar na de 18 op 18, volgde een thuisnederlaag tegen leider Eppegem en twee gelijke spelen. Daardoor moet Menen nu op het veld van Wingene de klus klaren. Een gelijkspel kan volstaan, maar dan mag eerste achtervolger Dikkelvenne niet winnen. En zelf zegevieren op Wingene is niet evident. De heenwedstrijd eindigde op 1-1. KVC Wingene haalde in negen thuismatchen 21 op 27, verloor nog niet en incasseerde nog maar vijf goals. De SCT-boys van Pascal Verriest weten bij deze wat hen te doen staat.

SK Oostnieuwkerke versloeg recent al KSV Oostkamp in het duel tussen nummer 2 en 3 (je ziet hier Nikolaas Vermaut van Oostkamp en Stijn De Deygere van Oostnieuwkerke). Opnieuw winst in een topper zou de titelstrijd weer helemaal open gooien.
SK Oostnieuwkerke versloeg recent al KSV Oostkamp in het duel tussen nummer 2 en 3 (je ziet hier Nikolaas Vermaut van Oostkamp en Stijn De Deygere van Oostnieuwkerke). Opnieuw winst in een topper zou de titelstrijd weer helemaal open gooien.© VDB

In eerste provinciale kan het opnieuw spannend worden. KSKV Zwevezele rijdt voorlopig een mooie parcours en haalt 52 op 60. Maar de voorsprong op Oostnieuwkerke is nog niet onoverbrugbaar, SKO volgt op vijf eenheden en kan dus het gat tot twee punten herleiden. In de heenmatch (2-1) besliste Thor Laleman het pleit in het voordeel van de thuisploeg in de slotminuten. Maar Oostnieuwkerke zal uiteraard nog eens alles op alles zetten. Het moet het wel doen zonder de geschorste Roemeen Munteanu, dit seizoen al goed voor negen goals, maar ook zes gele kaarten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.