Mandel United bekert verder na zege in Limburg

Daan Debouver scoorde vanop de stip het enige doelpunt. © Bart

De manschappen van trainer Lieven Gevaert blijven op hun winnend elan doorgaan. Na de knappe winst tegen reeksgenoot Petegem stond nu de verre verplaatsing naar het Limburgse Wellen op het programma. Ook daar werd gewonnen met het kleinste verschil, alweer via een strafschop.

In de eerste helft noteerden we een licht overwicht van Mandel United, met twee doelrijpe kansen voor Clyncke, onschadelijk gemaakt door de plaatselijke doelman. Ook doelman Laleman moest uit zijn pijp komen en uitpakken met twee knappe reddingen. Bij een 0-0 stand werd dan ook de rust bereikt.

Tweede helft

Onmiddellijk na de aftrap werd een doorgebroken Clyncke foutief gestuit maar de ref gaf geen krimp. Mandel United was ook nog gevaarlijk via een afstandsschot van Leroy maar de thuisdoelman was op geen foutje te betrappen. Ook doelman Laleman moest voor Mandel United nog eens de meubelen redden in de 70e minuut. Op de 77′ werd de doorgebroken Maxime Joos het straatje ingestuurd en foutief gestopt maar de ref gaf voor de tweede keer geen krimp. Op de 78′ volgde nog een gevaarlijke aanslag op de doorgebroken Clyncke maar dit keer greep de ref wel in en moest de thuisploeg nog tien minuten verder met tien man. Even later ontsnapte Mandel United aan de 1-0 maar in de slotminuut kreeg Mandel dan toch de verdiende strafschop toebedeeld. Keurig omgezet door Daan Debouver: 0-1. Dit betekent dat Mandel United verder bekert, wellicht tegen Kapellen.