Mandel-Gullegem is derby én topper tussen twee ongeslagen teams

Indy Vancraeyveldt. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Zaterdag is er de topper Mandel-Gullegem, een duel tussen twee ploegen die het uitstekend doen en nog ongeslagen zijn. Mandel staat momenteel op de derde plaats, telt twee punten minder dan de leiders Knokke en Gent. Gullegem overtreft met een vierde plaats alle verwachtingen. Bij Gullegem kijkt Erwin Seignez reikhalzend uit naar het duel tegen zijn ex-ploeg. En ook voor Indy Vancraeyveldt, nu Mandel en vorig seizoen nog bij Gullegem aan de slag, zullen de zenuwen wel meer gespannen staan dan anders.

Zaterdag is voor jullie een duel tegen je ex-club. Dat is altijd iets om naar uit te kijken?

Seignez: “Het is altijd speciaal als je tegen jouw ex-ploeg speelt. We troffen elkaar al in de laatste voorronde van de beker van België, die match verloren we na verlengingen met het kleinste verschil. We hebben toen bewezen dat we het Mandel moeilijk kunnen maken. En dat zijn we nu ook van plan. We zitten in een goede flow en kunnen het elke ploeg lastig maken. Uiteraard start Mandel als favoriet. Ze spelen thuis, maar dat betekent niet dat we op voorhand verloren zijn.”

Vancraeyveldt: “Ik kijk er eveneens naar uit. Spelen tegen je ex-ploeg is altijd iets speciaal. De sfeer rond die wedstrijd is ook heel anders dan tegen pakweg Dikkelvenne.”

Hoe blikken jullie terug op de periode bij jullie ex-club?

Seignez: “Mijn eerste seizoen bij Mandel viel nog best mee, ik stond meestal aan de aftrap. Maar vorig seizoen moest ik steevast de bank warm houden. Op de duur hing dat me de keel uit. Vandaar dat ik maar al te graag naar Gullegem terugkeerde. De mentaliteit in de beide clubs is ook helemaal verschillend. Bij Mandel werd een nederlaag als een drama ervaren, bij Gullegem zegt men volgende week beter. Hier is het niet altijd van moeten, wel van graag willen.”

Vancraeyveldt: “Ik heb me in de drie seizoenen bij Gullegem altijd goed gevoeld. Vooral onder trainer Pascal De Vreese ben ik volledig opengebloeid. Toen speelden we voetbal dat het best bij mijn kwaliteiten paste.”

Mandel is net als Gullegem nog steeds ongeslagen.

Seignez: “Mandel is ongetwijfeld een van de toppers uit de reeks. Maar precies tegen de toppers kunnen we altijd iets meer. Mijn ex-ploeg heeft ongetwijfeld meer kwaliteit in huis, maar daar kunnen wij onze mentaliteit tegenover zetten. Niemand walst over ons heen.”

Vancraeyveldt: “We zullen op ons best moeten zijn om dit Gullegem te kloppen. Er lopen daar geen vedetten rond, maar er staat een hecht collectief op het veld. Het is een bende kameraden en dat zie je tijdens de wedstrijd. Ze gaan voor elkaar door het vuur.”

Erwin Seignez. (foto Bart)
Erwin Seignez. (foto Bart)© VDB

Erwin, jij kwam vorig weekend pas voor het eerst tot scoren. En Indy kwam nog maar één keer aan de aftrap dit seizoen.

Seignez: “En ik was absoluut blij met mijn goal tegen Temse. Een doelpuntenmachine ben ik nooit geweest, zal ik ook nooit worden. Maar af en toe mijn goaltje meepikken, doet deugd.”

Vancraeyveldt: “Of ik een tweede basisplaats te pakken zal hebben, weet ik niet. Het hangt er vanaf of Lilian Lorthiois, die op de vorige speeldag een hersenschudding opliep, fit geraakt. Uiteraard zou ik graag tegen mijn ex-ploeg in de ploeg staan. Niemand zit graag op die bank. Maar ik wist vooraf dat ik hard zou moeten knokken voor mijn stek.”

Wat is jullie pronostiek voor de match?

Seignez: “Daar ben ik nooit sterk in geweest. Ik hoop dat het een goede wedstrijd wordt en ik zou uiteraard graag winnen. Maar met een gelijkspel zou ik ook kunnen leven.”

Vancraeyveldt: “Ik hoop dat we winnen, maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Ik zag Gullegem vorige zondag bezig tegen Temse en kwam behoorlijk onder de indruk. We zullen op ons best moeten zijn willen we de drie punten thuis houden.” (Fonzie)