Man United-coach Solskjaer: “Club wordt lastig!”

Ole Gunnar Solskjaer is op zijn hoede voor de dubbele confrontatie met Club Brugge. © Manchester United via Getty Images
Redactie KW

Club Brugge mag zich opmaken voor een stevig duel tegen Manchester United in de 1/16e finales van de Europa League. Na PSG en Real Madrid krijgt Club opnieuw een Europese topclub op haar bord. Een droomaffiche, maar maakt blauw-zwart ook kans om door te stoten? Ole Gunnar Solskjaer, coach van Manchester United reageerde alvast met respect voor blauw-zwart: “Ik bekeek de wedstrijden tegen PSG en Real Madrid, Brugge heeft een goed team. Ik verwacht twee lastige matchen.”

Door Valerie Van Avermaet

Club Brugge was geen reekshoofd tijdens de loting en maakte dus veel kans op een sterke tegenstander. Voor trainer Philippe Clement hoefde een topploeg niet. Hij wil vooral zo lang mogelijk overleven in Europa. Voor de Brugse supporters is het dan weer wel leuk om Manchester United op bezoek te krijgen, maar heeft Club ook een kans? Man United-coach Ole Gunnar Solskjaer is alvast op zijn hoede.

Op de website van Manchester United reageerde hij als volgt op de loting. “Ik bekeek de wedstrijden van Brugge tegen PSG en Real Madrid. Ze deden het goed in de Champions League en hebben een goed team. Ze hadden kansen in elke wedstrijd. Verder ben ik blij dat ik Ethan Horvath terug zal zien. Ik ken hem nog van bij de Noorse club Molde. Het zullen twee moeilijke wedstrijden worden, maar dat is logisch in de 1/16de finale van de Europa League.”

Revanche?

Met Manchester United krijgt blauw-zwart een club met een rijke geschiedenis voorgeschoteld. Twee jaar geleden won ManU nog de Europa League. Ook de Champions League-trofee prijkt tweemaal in de kast van de Red Devils. Met ook nog eens 20 landstitels is Man U een echte topclub. Dat voelde Club Brugge al eens in 2015. In eigen huis ging blauw-zwart toen met 0-4 de boot in. Op Old Trafford werd het 3-1. Tijd voor revanche dus?

In 2015 ging Club Brugge nog twee keer onderuit tegen Manchester United. Wayne Rooney scoorde in Jan Breydel drie keer.
In 2015 ging Club Brugge nog twee keer onderuit tegen Manchester United. Wayne Rooney scoorde in Jan Breydel drie keer.© BELGA

Simpel zal het voor Club allerminst worden. Blauw-zwart komt qua financiële slagkracht nog niet tot aan de enkels van United. Achterin heeft Man U onder andere Harry Maguire rondlopen. De club betaalde afgelopen zomer zo’n 80 miljoen voor de verdediger. Op het middenveld is Paul Pogba dan weer een gevaarlijke klant, al kampt hij momenteel wel met een blessure. En onder coach Ole Gunnar Solskjaer scoort Marcus Rashford aan de lopende band. De Engelsman scoorde dit seizoen al tegen alle grote clubs in de Premier League en zit daardoor aan 10 goals in 17 competitiewedstrijden. Zijn marktwaarde wordt geschat op een slordige 80 miljoen euro. Daar kunnen Okereke, Tau, Dennis, Openda en Diatta niet tegen op.

Coach Ole Gunnar Solskjaer ligt wel wat onder vuur. Hij volgde vorig seizoen José Mourinho op bij Manchester United en deed het onmiddellijk voortreffelijk. Old Trafford droeg hem op handen. Dit seizoen loopt het wat minder, maar dankzij goede prestaties tegen de topclubs in de competitie lijkt hij nu weer wat steviger in het zadel te zitten.

Pas zesde

Gelukkig voor Club is Man U niet meer helemaal wat het geweest is. De laatste jaren liet de club immers wat van haar pluimen. Meestrijden voor de Engelse titel lukt al enkele jaren niet meer en momenteel staat ze pas op de zesde plaats in de Premier League. Daartegenover blaakt Club van het vertrouwen. Blauw-zwart staat al het hele seizoen op kop van de Jupiler Pro League en brengt goed voetbal.

Aangezien de Engelse titel zo goed als onhaalbaar is voor Man U betekent dat wel dat de Europa League een belangrijk doel is voor de Engelsen. Club zal dus een gemotiveerde tegenstander voor zich krijgen. Bovendien kwamen de Mancunians in de groepsfase van de Europa League uit tegen AZ, Partizan en Astana. Enkel tegen die laatste verloor United, verder bleven ze ongeslagen. De Engelse club won dan ook makkelijk haar groep. Europees heeft Man U dus wel vertrouwen getankt. Al geldt dat ook voor blauw-zwart, want ook de Bruggelingen hebben een lovenswaardige campagne in de Champions League achter de rug. Club is het bovendien na duels tegen PSG en Real Madrid wel gewoon om tegen een Europese grootmacht te spelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.