Mamoutou N’Diaye (Zulte Waregem) mist enkel thuiswedstrijd tegen Lokeren

© BELGA
Redactie KW

Ook moet de Malinees een boete van 400 euro betalen.

De schorsing gaat in vanaf donderdag (30 januari), en dus is N’Diaye beschikbaar voor de bekerwedstrijd tegen Gent woensdag. N’Diaye aanvaardde de minnelijke schikking van het bondsparket, die twee speeldagen effectief bedroeg, niet, en verscheen dus dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie. “Ik wilde mijn tegenspeler geen pijn doen, en ging enkel voor de bal”, zei N’Diaye, die afgelopen weekend rood kreeg voor een tackle op OHL-middenvelder Lukas Van Eenoo.

Rekening gehouden met verleden

“Zelfs al had N’Diaye niet de intentie om zijn tegenspeler te kwetsen, toch dient hij te weten dat met een dergelijke actie diens fysieke integriteit in gevaar gebracht wordt”, concludeerde de Geschillencommissie.

Toch ging de commissie over tot een schorsing van slechts één speeldag effectief en één met uitstel, alsook een geldboete van 400 euro. “We houden namelijk rekening met het verleden van de speler, die in 99 profwedstrijden nooit een rechtstreekse rode kaart kreeg.”

Omdat de schorsing pas op 30 januari ingaat, kan Essevee N’Diaye wel gebruiken in de bekerwedstrijd van woensdagavond tegen AA Gent. De Malinees zal enkel op 2 februari in de tribune moeten zitten, voor de thuiswedstrijd tegen Lokeren. De speeldag met uitstel is geldig tot en met 29 januari 2015.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.