Makarenko verlaat Anderlecht en keert terug naar Kortrijk

Makarenko (links) speelde eerder al voor KVK. © foto Belga
Redactie KW

KV Kortrijk haalt verloren zoon Yevhen Makarenko terug naar het Guldensporenstadion. De Oekraïense middenvelder ondertekende bij de Kerels een contract tot medio 2021, zo maakte de club vrijdag op de slotdag van de wintermercato bekend. Makarenko komt over van RSC Anderlecht.

KV Kortrijk plukte Makarenko in de zomer van 2017 bij Dinamo Kiev. De verdedigende middenvelder groeide onder toenmalig KVK-trainer Glen De Boeck uit tot een absolute sterkhouder in het Guldensporenstadion. Het leverde hem een jaar later een transfer naar RSC Anderlecht op.

In de hoofdstad kon Makarenko zich nooit echt doorzetten. Zijn eerste seizoen in het Astridpark kwam de 28-jarige Oekraïner nog 20 keer in actie, maar deze jaargang speelde Makarenko nog niet.

Bij KV Kortrijk hoopt de middenvelder, die nog tot medio 2022 onder contract lag in Brussel, meer speelkansen te krijgen. Makarenko zette zijn krabbel onder een overeenkomst die hem tot en met juni 2021 aan de West-Vlamingen bindt. KVK liet ook een optie voor een extra seizoen opnemen in het contract. (Belga)