Machteld Vandenbroucke scoort vijf keer en bezorgt DVK Egem B zo de beker

Feestje bij bekerwinnaar DVK Egem. © VDB
Redactie KW

In de provinciale bekerfinale bij de dames startte DV Kortrijk als underdog tegen kampioen DVK Egem. Een verdienstelijk Kortrijk zag na een halfuur doelvrouw Sara Vanthournout uitgesloten en dat betekende het keerpunt van de match. DVK Egem won met klinkende 8-2 cijfers.

Onder impuls van kapitein Kelly Gillebert dwong Kortrijk aanvankelijk veldoverwicht af, maar dat leverde amper kansen op. Aan een goed uitgesponnen aanval over Vanhee, Tack en Vercaempst hield Kortrijk een corner over. Gillebert trapte en Geeraert kopte nipt over. Na dom balverlies kon Vandenbroucke alleen richting doel. Vanthournout moest aan de noodrem trekken. De bal ging op de stip, maar de rode kaart voor Vanthournout, de veldspeelster die doelvrouw Alexandra Beheydt verving, was een te zware sanctie. Vanthournout werd in eerste instantie vervangen door Vercaempst, terwijl Van Nieuwenhove na de rust in doel stond en met enkele goeie reddingen uitpakte. Wierinck opende de score van op de stip.

DVK Egem B pakt de dubbel

Na een diepe bal van Ujkani verdubbelde Vandenbroucke de voorsprong. Toen diezelfde Vandenbroucke vlak na de pauze voor de drie-nul tekende, leek de match gespeeld. Dat was nochtans buiten de tien knokkende Kortrijkse dames gerekend. Op een center van Gillebert knalde Tack in de verste hoek binnen. Toen Gillebert een corner rechtstreeks in doel krulde, kreeg Kortrijk opnieuw hoop. Niet voor lang echter, want de volgende aanval werd door Vandenbroucke keurig afgerond. Daarna moest Kortrijk het hoofd buigen en het slikte nog vier doelpunten, waardoor er fel overdreven cijfers op het bord kwamen.

Na de titel van vorige weekend realiseerde DVK Egem dus de dubbel. Toch zouden wij wellicht een andere match gekregen hebben zonder de rode kaart voor de onfortuinlijke Sara Vanthournout.

Doelpunten: 28′ Wierinck 1-0(str.), 40′ en 47’Vandenbroucke 2-0 en 3-0, 61′ Tack 3-1, 66’Gillebert 3-2, 67′ Vandenbroucke 4-2, 82’Parmentier 5-2, 85′ en 88′ Vandenbroucke 6-2 en 7-2, 90′ De Clercq 8-2(str.)

(IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.