Maarten Cobbaert is bezig aan zijn laatste weken bij Royal Knokke FC

Maarten Cobbaert hoopt vorig om nog eens aan de aftrap te verschijnen © VDB
Redactie KW

Maarten Cobbaert is kinesist van beroep en runt een drukke praktijk. Toch slaagt hij erin het voetbal in de eerste amateurklasse te combineren met zijn werkomstandigheden en zijn gezin. Volgend jaar doet hij het op een lager niveau.

Op 10 oktober stapt Maarten op tram drie. Hij opteerde voor zijn huidige vereniging in de zomer van 2013 omdat hij zijn zelfstandig beroep uitoefende in Knokke. “Dit kampioenschap moet ik me tevredenstellen met een stek in de dug-out. Nils Pierre en Simon Savaete krijgen de voorkeur als defensieve middenvelders. Leuk is anders, maar ik respecteer vanzelfsprekend de keuze van de sportief verantwoordelijken.”

“De voorbije vier competities bleef ik titularis en hielp een heel mooi verhaal schrijven. We stootten door van eerste provinciale naar de eerste amateurklasse. Die titels blijven in mijn geheugen gegrift. Misschien is het voor mij weggelegd om nog een keer aan de aftrap te verschijnen. Ik blijf me gemotiveerd inzetten tot de laatste seconde in het Olivier Stadion. Als de coach me teken doet om in te vallen dan luister ik geconcentreerd naar zijn richtlijnen en doe wat van mij verlangd wordt. Nu maken we ons op voor de komst van KMSK Deinze, alweer een topper, en dan nog tegen de ex-ploeg van onze trainer Yves Van Borm.”

“Natuurlijk zal ik volgend seizoen de sfeer op het nationale niveau missen. Langs de andere kant ben ik KSC Blankenberge dankbaar. Daar kan ik in een evenzeer prachtige accommodatie nog een paar jaartjes lekker mijn passie botvieren. Voetballen op mijn huidige peil vergt een ijzeren discipline. We oefenen drie keer per week. Daarenboven wordt ons een verplichte uitlooptraining opgelegd daags na de wedstrijd. Treden we aan op zaterdag dan lukt het probleemloos om op zondag die taak te vervullen.”

“Als we op zondag spelen heb ik andere katten te geselen. De maandag is de drukste dag in mijn praktijk. Ik doe professioneel wat van mij verlangd wordt hetzij om 5 uur ‘s morgens, hetzij om 21.30 uur ‘s avonds. De rest van de dag is volledig gevuld met de behandeling van mijn patiënten. Je hoort me niet klagen. Vurig hoop ik overigens dat we ons plaatsen voor de nacompetitie. Het ziet er goed uit, want vorig weekend lieten onze naaste rivalen Heist, Dessel en Deinze van hun pluimen. We prijkten weer afgezonderd op twee. Net nu ontvangen we Deinze: dit treffen staat garant voor een pak supporters. Heerlijk hoe die aanhang ons steunt door dik en dun.” (JPV)