Luc Millecamps via kw.be verkozen tot Beste Naoorlogse West-Vlaamse Rode Duivel

De verkiezing van de Beste Naoorlogse West-Vlaamse Rode Duivel, de stemming verliep via deze site, is eerder verrassend gewonnen door Luc Millecamps (62). Hij verzamelde 35 caps en in deze verkiezing haalde hij meer stemmen dan Marc Degryse en Raoul Lambert die respectievelijk tweede en derde werden.

Foto MVW

Luc Millecamps was geen technische kraan, maar was zijn hele profcarrière lang – van 1969 tot 1985 – een betrouwbaar sluitstuk bij KSV Waregem, dat later zou fusioneren tot SV Zulte Waregem. Millecamps won met Waregem de Beker van België, maar het hoogtepunt van zijn loopbaan zou er pas komen toen hij op 29-jarige leeftijd voor het eerst werd opgeroepen voor de nationale ploeg. Hij voelde zich meteen thuis. “Ik zat snel samen aan de kaarttafel met Ceulemans, Gerets en Pfaff. Dat was de beste manier om snel te integreren.”

Met Millecamps achterin kwalificeerden de Rode Duivels zich in extremis voor het EK in Italië in 1980. “In onze groep eindigden we voor Spanje, Engeland en Italië : dat kan tellen ! In de finale moesten we pas in de slotfase het onderspit delven tegen West-Duitsland.”

Zijn uitverkiezing tot Beste Naoorlogse West-Vlaamse Rode Duivel vindt hij een eer. “Ik woon hier nu wel net over de grens, in Zulte. Maar ik ben echt ook wel West-Vlaams : ik ben geboren in Waregem, ben getrouwd met een Waregemse en woonde er na mijn huwelijk enkel jaren. Bovendien voetbalde ik altijd aan de Gaverbeek en speelde mijn verdere beroepscarrière er zich ook af.”

De trofee die bij deze uitverkiezing hoort is van de hand van Fernand Vanderplancke.

(WVS)

Lees het interview met Marc Millecamps in het WK-katern dat deze week bij Krant van West-Vlaanderen zit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.