Loting Croky Cup: KSC Blankenberge op bezoek bij Seraing (1B); R. Knokke FC ontvangt OHL (1A)

Gianni Longueville (links) in actie tegen RC Gent. Kan de spits met zijn goals ook KSC Blankenberge over de streep trekken op bezoek bij FC Seraing? © VDB
Wouter Vander Stricht

In de vijfde ronde telt onze provincie nog twee overlevers: R. Knokke FC (eerste nationale) en verrassing KSC Blankenberge (eerste provinciale). De kustploegen kennen hun tegenstanders in de vijfde ronde van de Croky Cup die in het weekend van 10 en 11 oktober wordt afgewerkt. Knokke krijgt met OHL een ploeg uit eerste klasse A op bezoek, KSC Blankenberge maakt de verplaatsing naar Luik waarhet FC Seraing partij geeft.

Dat KSC Blankenberge als eersteprovincialer nog in de beker meespeelt, mag als een klein mirakel beschouwd worden. Eerst schakelde het reeksgenoot Koksijde-Oostduinkerke en vervolgens Groot-Dilbeek (tweede provinciale) uit, maar door te gaan winnen op SK Ronse en thuis na verlengingen tegen RC Gent pakte het de scalp van twee ploegen uit tweede amateurklasse. Toch twee reeksen hoger dan eerste provinciale, waarin KSC Blankenberge de eigen competitiewedstrijden afwerkt.

Al drie inhaalwedstrijden

Terwijl in die reeks al twee competitiewedstrijden werden afgewerkt staat de teller van KSC Blankeberge daar nog op nul. “We moeten die wedstrijden nu midweeks afwerken, het wordt een erg druk programma”, realiseert gerechtigd correspondent Freddy Jacobs zich.

Morgen woensdag trekt Blankenberge naar KSV Rumbeke, de week erop speelt het midweeks thuis tegen VK Dadizele. Daartussen geeft het Sp. Heestert partij.

In Luik kunnen ze dus straks kennismaken met de broers Gianni, Giovanni en Birger Longueville

KSC Blankenberge werd aan FC Seraing gekoppeld. Het ambitieuze team speelde vorig seizoen nog in eerste nationale, maar is nu één van de vier nieuwe teams in eerste klasse B. Daar staat het nu na vier speeldagen vierde op twee punten van leider Union. “Niet de meest makkelijke loting”, beseft Freddy Jacobs.

In Luik kunnen ze dus straks kennismaken met de broers Gianni, Giovanni en Birger Longueville. Die eerste twee zorgden er met elk een goal overigens voor dat RC Gent afgelopen zondag na verlengingen met lege handen naar huis mocht. De wedstrijd op Seraing wordt in het weekend van 10-11 oktober afgewerkt, waardoor de competitiewedstrijd tegen SC Zonnebeke verplaatst zal moeten worden.

Mooie affiche voor Knokke

In de vijfde ronde van de beker strijden 32 teams voor een match tegen 16 ploegen uit 1A. In dit bekertornooi worden OHL (dat de promotiefinale in 1B verloor) en Waasland-Beveren (dat als laatste in principe zou degradseren uit 1A) beschouwd als 1B-ploegen. Zij zitten dus nu al in de trommel en R. Knokke FC lootte meteen OH Leuven. De oostkustploeg maakt zich sterk dat het stadion in orde is om de club uit 1A te ontvangen. Een mooie affiche voor Knokke dat de voorbije jaren al vaker proefde van bekersucces.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier