Loting Croky Cup: Knokke treft Union, derby voor KV Kortrijk en Zulte Waregem

Royal Knokke FC komt straks uit tegen Union. © BELGA
Redactie KW

Na de pijnlijke nederlaag van Anderlecht tegen Union (0-3) vond de loting plaats voor de achtste finales van de Beker van België.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Beker van België staat noch Standard, noch Club Brugge, noch Anderlecht in de achtste finales. De West-Vlaamse ploegen zijn maar liefst vijf keer vertegenwoordigd.

R. Knokke FC komt uit tegen Union. De club uit de eerste amateurklasse schakelde woensdag titelverdediger Standard uit na een 1-2-zege in Luik.

Union St-Gilloise troefde Anderlecht af op eigen terrein en moet nu de verplaatsing maken naar Royal Knokke FC. Sportief Manager Kristof Arys: “We hadden dus inderdaad Anderlecht kunnen loten, anderzijds had het ook Standard-Anderlecht kunnen zijn. We zullen overleggen met de gemeentediensten om te evalueren of we ons thuisvoordeel kunnen behouden. De bekermatch wordt betwist op 4, 5 of 6 december 2018. Laat ons nu alles even bezinken want heden zaterdag wacht ons het zo belangrijke competitieduel tegen Excelsior Virton.”

KV Kortrijk mag zich dan weer opmaken voor een Zuid-West-Vlaamse derby tegen Zulte Waregem. Voor KV Oostende kwam Moeskroen uit de pot. Mandel United neemt het straks dan weer op tegen Sint-Truiden. Het team uit de tweede amateurklasse won in de zestiende finales op Waasland-Beveren (1-2).

De wedstrijden staan gepland voor 4, 5 en 6 december.

Mandel United niet onder de indruk

Bij Mandel United reageerden ze niet euforisch op de loting. Een verplaatsing naar STVV was niet bepaald de droomaffiche. Heel wat topploegen waren al uitgeschakeld, maar bij Mandel hadden ze eventuele andere opties voor ogen. “In Sint-Truiden moeten we geen massa volk verwachten en ook voor onze fans is dit midweeks niet de meest ideale verplaatsing”, aldus sportief manager Patrick Rotsaert van Mandel United.

(MF/WVS/JPV)

Achtste finales van de Croky Cup

Knokke (1Am) – Union (1B)

KV Kortrijk – Zulte Waregem

Charleroi – Racing Genk

Moeskroen – KV Oostende

KV Mechelen (1B) – Lokeren

Deinze (1Am) – AS Eupen

AA Gent – Beerschot Wilrijk (1B)

Mandel United (2Am) – Sint-Truiden