Lorenzo Mauceri verhuist naar FC Aalbeke:“Heb mooie herinneringen aan SV Moorsele”

Lorenzo Mauceri wordt voorgesteld door Aalbeke-voorzitter Mia Messely.©gf
Lorenzo Mauceri wordt voorgesteld door Aalbeke-voorzitter Mia Messely.©gf
Redactie KW

De vorige seizoenen maakte Lorenzo Mauceri het mooie weer en de doelpunten bij SV Moorsele. Met 30 treffers had de 26-jarige ex-Menenaar een groot aandeel in de titel. Onlangs besloot hij de rood-witte stal te verlaten, en koos hij voor FC Aalbeke dat in derde provinciale C speelt. “Een nieuwe uitdaging”, zegt Lorenzo het met een cliché.

Scoren! Dat heeft Lorenzo al van kleins af gedaan. Destijds bij de jeugd van Sporting Menen deed hij het aan de lopende band. De toekomst lachte hem toe. Maar die lag blijkbaar niet bij Menen.

“Bij Sporting geraakte ik al vroeg bij de A-selectie”, doet Lorenzo Mauceri zijn voetbalverhaal uit de doeken. “Maar daar bleef het bij. Om aan spelen te komen, ging ik mijn voetbalgeluk bij Wevelgem beproeven. Ik zou drie jaar bij de Vlassers blijven, maar genoot nooit het volledige vertrouwen. Dus waagde ik mijn kans bij Moorsele. Dat werd een geslaagd huwelijk gezegend met veel doelpunten. Vorig seizoen, met 30 treffers, verpulverde ik mijn persoonlijke record, met een titel als kers op de taart.”

Mooie aanbieding

Een vijfde seizoen bij SV Moorsele zit er niet aan te komen. De schietgrage spits koos ervoor om volgend seizoen de goals te maken bij FC Aalbeke. “Het was niet gemakkelijk om de knoop door te hakken”, bekent Lorenzo Mauceri.

“Tenslotte was ik niet uitgekeken op Moorsele. Uiteraard had ik in tweede provinciale geen 30 doelpunten gescoord. Maar ik ben er zeker van dat ik nog regelmatig mijn goaltje ging meepikken. Maar de aanbieding van Aalbeke leek me te mooi om nee tegen te zeggen.”

Veel ambitie

“Mijn toekomstige ploeg borrelt van ambitie en wil volgend seizoen meedoen voor de prijzen. Daar wil ik hen graag met de nodige doelpunten mee helpen. Vooraleer te tekenen had ik een onderhoud met de nieuwe trainer Rodrigue Derycke. Hij had me al bezig gezien en is overtuigd dat ik bij Aalbeke brokken kan maken. In ieder geval, aan Moorsele zal ik mooie herinneringen overhouden. Het voelt aan als een afscheid van een naast familielid.”

(Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier