Loppemnaar Jochen Sucaet verkast naar SCT Menen

Jochen Sucaet komt over van Westhoek. © foto Bart
Redactie KW

Na vijf jaar Winkel en drie seizoenen Westhoek koos Jochen Sucaet onlangs voor SCT Menen. “Ik zie het hier best zitten”, vertelt de 31-jarige Loppemnaar.

Na een lange flirt kwam het tussen SCT Menen en Jochen Sucaet uiteindelijk tot een voetbalhuwelijk. “De belangstelling van Menen dateert inderdaad niet van gisteren“, beaamt de bijna 31-jarige Jochen Sucaet.

“Maar door corona zijn het momenteel moeilijke tijden. Vooraleer ergens te tekenen, bekijk ik eerst het volledige plaatje. Zowel de afstand, het sportieve en het financiële moeten in mijn kraam passen.”

Financiële redenen

Jochen Sucaet ontpopte zich de vorige drie seizoenen tot een van de sterkhouders bij Westhoek. Desondanks kreeg de Loppemnaar voor dit seizoen geen nieuw contract meer aangeboden.

“Dat had niks met mijn sportieve prestaties te maken”, reageert hij. “Het draaide uitsluitend om het financiële plaatje. Ook Jonas Vandermarliere, vorig seizoen toch de absolute leider op het veld, moest naar een andere ploeg uitkijken.”

“Niks om wrokkig over te zijn. In voetbal is het nu eenmaal een komen en gaan. Toch verkas ik niet snel. Bij Winkel was ik gedurende vijf seizoenen aan de slag, bij Westhoek drie. Ik ben nogal honkvast, ik ben niet iemand die om de haverklap van ploeg verandert”, klinkt het.

Aanpak trainer

Ondertussen heeft Jochen Sucaet bij Menen al enkele wedstrijden achter de rug. “Aan mijn eerste contacten houd ik een goed gevoel over. De sfeer zit alleszins goed. Met trainer Pascal Verriest heb ik nog nooit samengewerkt.”

“Met Winkel en Westhoek stonden we steevast als tegenstrevers tegenover elkaar. De aanpak van mijn nieuwe T1 bevalt mij wel. Pascal Verriest is iemand die dicht bij zijn spelers staat, een goed gesprek verkiest boven verbale agressie”, besluit Jochen Sucaet. (Fonzie)

Croky Cup, zondag 6 september om 16 uur: SCT Menen – VK Linden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier