Lokeren lost bondsschulden op de valreep af en begint weer te trainen voor play-downs tegen KSV Roeselare

De play-downs tussen KSV Roeselare en Lokeren starten op vrijdag 20 maart. © foto Belga
Redactie KW

Enkele uren voor de deadline heeft Sporting Lokeren zijn bondsschulden kunnen vereffenen. Een nakend faillissement is afgewend, al is het nog niet duidelijk of er een definitieve oplossing komt. De A-kern begint alvast weer te trainen voor de play-downs tegen KSV Roeselare.

Lokeren-eigenaar Louis de Vries had tot 18 uur vandaag tijd om de openstaande bondsschulden bij de KBVB te vereffenen of de club dreigde geschrapt te worden. De Raad van Bestuur van de voorbije dagen bracht geen soelaas, maar De Vries werkte voort aan oplossingen.

“Deze morgen is het geld toch gevonden om de schulden aan te zuiveren, de club is dus niet meer in staat van schrapping“, laat Lokeren zelf weten. Voor de andere schulden lijkt de oplossing nog niet onmiddellijk voorhanden.

De A- kern, die na de reguliere competitie nog niet getraind had, zal morgen de trainingen hervatten, om zich klaar te stomen voor de play-downs over 5 duels tegen KSV Roeselare. Die starten op vrijdag 20 maart. De winnaar blijft in 1B, de verliezer degradeert naar eerste amateur. (FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.