Lisa Coppein en Famkes Westhoek Diksmuide Merkem strijden voor het behoud

FWDM A verloor vorige zaterdag met 0-6 bij SC Eendracht Aalst. Net als alle andere ploegen kon de ploeg van trainer Benny Jonckheere de ongeslagen leider, die in 14 wedstrijden nog maar 4 tegendoelpunten pakte, nooit in verlegenheid brengen. “Nu praktisch iedereen terug is, moeten we in staat zijn om het behoud te realiseren”, zegt Lisa Coppein.

Lisa Coppein wil met de Famkes in eerste nationale blijven. © MG

“Uiteindelijk speelden we zaterdag op Aalst geen slechte wedstrijd”, zegt rechtsachter Lisa Coppein. “Maar net als voor de meeste andere ploegen van onze reeks, was de leider een klasse te sterk. We speelden niet in het grote Pierre Cornelis stadion, maar op een klein oefenveldje. Aalst nam meteen de wedstrijd in handen en zette ons met hun snelle flanken en scherpe voorzetten continu onder druk. Na een goed kwartier stond het al 3-0 en dat was ook de ruststand.”

FWDM speelde bij momenten goed mee en dat leidde in beide helften tot een paar kansen die onafgewerkt bleven. Ook na de rust bleef de thuisploeg domineren en dat leverde nog eens drie doelpunten op.

Koppen bij elkaar

“De verplaatsing naar Aalst was nu ook niet meteen de ideale wedstrijd om onze goede prestatie van vlak voor de winterstop tegen Kontich te bevestigen. In die wedstrijd vonden we na enkele mindere weken onze goede drive terug. Iedereen was terug op de afspraak en we toonden ook terug de mentaliteit van in het seizoenbegin. We hadden toen ook even met de ploeg samen gezeten en de koppen bij elkaar gestoken en dat gesprek wierp duidelijk zijn vruchten af. We kwamen tegen Kontich tweemaal op achterstand, maar hebben in die wedstrijd als één team teruggevochten en een mooi puntje gehaald.”

Dit weekend begint FWDM aan de terugronde met de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Massenhoven en daarna volgen nog drie opeenvolgende thuiswedstrijden tegen de andere staartploegen. “De komende weken worden inderdaad cruciaal om het behoud in eerste nationale te verzekeren”, weet ook Lisa. “Na onze prestatie tegen Kontich hebben we er alle vertrouwen in dat dit kan lukken. We begonnen ons seizoen op Massenhoven met een verrassende 0-5-overwinning en we konden daarna enkele wedstrijden die goede lijn doortrekken. Daarna kregen we te kampen met een aantal langdurige geblesseerden zodat we bijna iedere week met een andere ploeg het veld moesten opstappen. Nu praktisch iedereen terug is, moeten we in staat zijn om het behoud te realiseren. Zeker nu we door het forfait van Tongeren slechts één ploeg achter ons moeten houden”, besluit Lisa. (PB)

Zaterdag 18 januari om 16 uur: FWDM A – Massenhoven VC A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.