Lior Refaelov: “Voetballend was het niet altijd even mooi”

© BELGA
Redactie KW

Lior Refaelov was woensdagavond een van de uitblinkers bij Club Brugge, dat met een 1-0 zege tegen AA Gent de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan maakte en zo voor het tweede jaar op rij de poorten naar de Bekerfinale openbeukte.

In het weekend van 19 en 20 maart wacht er in Brussel de clash met Standard. “We willen de Beker graag in Brugge houden”, vertelde Refaelov na de wedstrijd.

Met de assist op Abdoulay Diaby voor het enige doelpunt van de wedstrijd had de Israëliër een belangrijk aandeel in de Brugse zege. Na zijn terugkeer uit blessure draait ‘Rafa’ de laatste weken op volle toeren en dat straalt af op de rest van het team. “Tactisch was het heel goed bij ons, veel beter dan in de heenwedstrijd. Gent kreeg geen enkele uitgespeelde kans bij mekaar gevoetbald, terwijl wij er toch drie à vier hadden. Voetballend was het niet altijd even mooi, want het was een echte strijd op het veld, vechten voor elke bal.”

Zondag volgt er nog een Slag om Vlaanderen. Een speling van het lot wil dan dat de Buffalo’s opnieuw naar het Jan Breydelstadion moeten afzakken, met de leidersplaats na 25 speeldagen als inzet. “De wedstrijd van vandaag was belangrijker, zondag wordt er nog niks beslist, dan gaat het enkel om de drie punten. Toch halen wij uit deze zege een mentaal voordeel. We wilden een signaal geven aan de tegenstand dat Club Brugge er staat en dat is mooi gelukt”, besloot de middenvelder.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.