Line Vanackere van Mandel United bij nationale U16: “Graag van voetbal mijn beroep maken”

Line Vanackere. © RV
Redactie KW

De Izegemse Line Vanackere kon vorige week woensdag voor het eerst proeven van het internationale voetbal met een wedstrijd tegen Luxemburg. De 15-jarige spits van Mandel United werd opgenomen in de selectie van de U16, ondanks dat ze even had stilgelegen.

“Mijn twee oudere broers speelden ook voetbal en zo kreeg ik al snel de smaak voor de sport te pakken”, opent de 15-jarige spits Line Vanackere uit Izegem die humane wetenschappen volgt in het college van Izegem. “Ik startte bij Mandel United, waar ik nog altijd speel. Ondertussen heb ik nu ook mijn eerste officiële interlandervaring achter de rug, want vorige week woensdag 1 maart mocht ik meespelen tegen buurland Luxemburg en dat is zeker en vast goed verlopen. Ik scoorde het openingsdoelpunt en gaf de assist voor het tweede doelpunt. We wonnen de wedstrijd uiteindelijk vlot met 6-0.”

Stage in Tubeke

“Eigenlijk had ik helemaal niet verwacht in de selectie van de nationale U16 opgenomen te worden omdat ik even stil heb gelegen. Zo’n interland is best wel een meerwaarde om mee te maken, want je ziet eens een andere tegenstander met een andere speelstijl. Je leert hoe andere ploegen ook nog kunnen spelen en ik heb dit als heel positief ervaren.”

“Voorafgaand aan het duel hadden we ook een meerdaagse stage in Tubeke. De trainingen bij de nationale ploeg zijn op zich niet zo verschillend met die van Mandel United. Het enige verschil is dat ik bij de Red Flames niet met de jongens samenspeel, wat bij Mandel United wel nog het geval is.”

“Ik kijk uit naar nog meer interlands in het buitenland. Ik zou graag van voetbal mijn beroep kunnen maken. Die droom werkelijkheid laten worden, is haalbaar als ik er hard voor werk”, besluit de Izegemse, die bij Mandel United bij de interprovinciale U15 actief is. (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.