Lierse en Frederik Vanderbiest beëindigen hun samenwerking

© BELGA
Redactie KW

Frederik Vanderbiest (39) is niet langer coach van Lierse SK. Beide partijen beslisten de samenwerking te beëindigen “na de reeks negatieve resultaten in de voorbije wedstrijden”, zo meldt de 1B-club vrijdag. Donderdagavond verloor Lierse met 2-0 van Roeselare in de slotwedstrijd van de negende speeldag in de Proximus League.

“Na de reeks negatieve resultaten in de voorbije wedstrijden vond er gisterenavond na de wedstrijd op Roeselare overleg plaats tussen het bestuur en trainer Frederik Vanderbiest”, zo klinkt het op de clubwebsite. “In het belang van alle partijen werd er beslist om de samenwerking in onderling overleg te beëindigen. Lierse wenst Vanderbiest te bedanken voor het geleverde werk en wenst hem nog veel succes in zijn verdere carrière. Met het oog op de belangrijke wedstrijd van nu zondag tegen Tubeke (de rode lantaarn, red.) werd assistent-coach Will Still aangeduid als interim-hoofdcoach.”

Vanderbiest werd in maart aangesteld bij de Pallieters, waar hij Eric Van Meir opvolgde. De Brusselaar heeft als coach een verleden bij KV Oostende, waar hij in 2011 zijn spelerscarrière afsloot, Cercle Brugge, Antwerp en het Cypriotische Aris Limassol. Bij die laatste club vertrok Vanderbiest begin januari na amper twee maanden.